„Fiatal voltam és kellett a pénz!” – csak ezért szexelt Gemma Arterton (karaktere) James Bonddal a Quantum csendjében [VIDEO]

MOZI HÍREK – Mélységesen megbánta Gemma Arterton, hogy elvállalta azt a relatíve kisebb szerepet, amelyben egy angol női ügynök szerepében rész vett egy (elég ártatlan) szexjelenetben a 007-es ügynökkel.

Mindig is támadták a feminista kritikusok a James Bond-filmeket, ugyanis ezekben a filmekben gyönyörű nők alélnak el a 007-estől, vagy éppen ők csavarják őfelsége brit szuperügynökének fejét – a végeredmény pedig az, hogy Bond és a nők ágyba bújnak. Igaz, konkrét szexjelenet szinte soha sem láthatunk, ám az „arra utaló jelek” épp elég „súlyosak” ahhoz, hogy kiverjék a biztosítékot erkölcscsőszöknél, feministáknál, vagy azoknál, akik szerint az ilyen „szexizmus” nagyon nincs rendben.

Ezúttal Gemma Arterton szólalt fel, akinek volt egy hasonló „szexjelenete”, (melynél SOKKAL bevállalósabbakat lehet látni más, azóta elkészült, kevésbé magas költségvetésű filmjeiben…), amelyet az azóta hallható (leginkább feminista…) kritikák miatt alaposan megbánt.

Arterton egy Strawberry Fields MI6-ügynöknőt alakított, aki a bolíviai brit nagykövetségen elcsábítja James Bondot, a férfi nem is hagyja ki a lehetőséget, szeretkeznek is. A színésznő mind erről legújabb sorozata, a BBC kosztümös minisorozata, a Black Narcissus kapcsán adott interjút a The Sunnak A Quantum csendjéről, illetve annak felháborodást keltett szexjelenetéről. Gemma Arterton töredelmesen bevallotta, hogy fiatal volt, és kellett neki a pénz (akkor 21 volt), mivel a karrierje kezdetén erős anyagi gondokkal küszködött, diákhitelje is volt, és emiatt vállalta be szegény lány azt a borzalmas sorsot, hogy Bond-lány lesz. Gemmát Nagyjából 1500 női jelentkező közül választották ki, és persze örült a lehetőségnek, lévén ez hatalmas segítséget adott neki a filmvilágban. Ugyanakkor szerinte sokan máig kritizálják a kérdéses jelenetért, és ma már ő is másképp látja a dolgokat.

Gemma Arterton azt is hozzátette, hogy most már érti, hogy mi a probléma a Bond-lányokkal. Szerinte karakterének egyszerűen nem szabadott volna a 007-es karjaiba hullania, és nem szabadott volna a szokásos femme fatale-sztereotípiának is megfelelnie, tehát például magassarkú helyett normál cipőt kellett volna viselnie.

Ő maga az ilyen szexista, a nőket fetisizáló ábrázolásmód ellen küzd például oly módon, hogy saját gyártócéget alapított Rebel Park néven, amelynek keretében a „női hangot” képviseli minden értelemben, és direkt olyan szerepeket választ, amelyek „nem dekoratívak, nem tárgyiasított nőket jelentenek.” A Black Narcissusban például egy apácát alakít, az idén március 11-én a mozikba kerülő King’s Manben pedig újra egy ügynöknőt (Polly) formál meg, aki viszont direkt teljesen más, mint Strawberry Fields – a színésznő egyfajta „rock ‘n’ roll Mary Poppins”-ként jellemezte őt.

Gemma Arterton persze már egy jó ideje „felvilágosult feminista”, és már a #MeeToo-mozgalom kibontakozása után, 2018-ban is „önkritikát gyakorolt”, és Woke Woman címmel, Strawberry Fields karakterére alapozva írt egy rövid történetet a nők tárgyiastása és a szexizmus ellen. (Azért felnőtt korú férfitársaimnak ajánlom, hogy kicsit keressenek utána, Gemma hány EGYÉB filmben vállalt el ennél SOKKAL rázósabb szerepeket…)

A legújabb Bond-film április 1-én kerül a hazai mozikba Nincs idő meghalni címmel, és ez lesz Daniel Craig utolsó 007-es szerepe. A szóban forgó – „borzalmasan szexista” – jelenetet alant láthatjátok.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu