Menu

A DualSense funkcióinak átemelésére készül a Microsoft?

Az Xbox Series kontrolleréből lehet egy újabb variáns, amiben a Sony által bevetett funkciók is ott lehetnek.

Ha csak a két (három) új konzol kontrollereit vetjük össze, egyértelmű, hogy a PlayStation 5-höz járó DualSense az, ami technikailag és használat közben is lépéselőnyben van, ugyanis a haptikus visszajelzés, továbbá az adaptív ravaszok (amik közül az R2 még problémás lehet, ugyanis többen már arról panaszkodtak, hogy nem működik kielégítően – erről már írtunk) egyedi megoldást jelentenek, de a Microsoft kontrollere hagyományos ebben a tekintetben, és így akár elavultnak is nevezhetnénk a redmondi cég „dzsojsztikját”.

A TechRadar hívta fel a figyelmünket arra, hogy a Microsoft egy kérdőívet küldött ki az Xbox Series X-szel és/vagy az Xbox Series S-szel rendelkező játékosoknak, és az egyik opció a felmérés során így hangzik: „Tudomásom van a PlayStation kontrolleren található funkciókról, és azt kívánom, hogy ezek a konzol mellé adott kontrollereken is ott legyenek”, és van öt opció: az 1-es abszolút nem ért egyet, a 3-as semleges, az 5-ös pedig nagyon egyetért, míg a hatodik a „nem ismerem a PlayStation kontroller funkcióit” választ takarja. Megemlítik még a Share gombot is, illetve megkérdezik, hogy mennyire vagyunk tapasztaltak a kontroller használatában.

Ez a kérdés pedig nem véletlen. Ha sokan hiányolják a DualSense-ben található haptikus visszajelzést vagy az adaptív ravaszokat, akkor a Microsoft a következő kontrollerjébe már bepakolhatja ezeket. A követkető Xbox kontroller pedig nagy eséllyel a harmadik generációs Xbox Elite kontroller lesz, de az lesz a baj, hogy az Elite modellek nem valami olcsóak (még a DualSense-hez képest is gyaníthatjuk, hogy többet fog a „hármas elit” kóstálni), így pedig nem lesz akkora lefedettség, mint Sony-éknál (akik meg majdnem a teljes PlayStation 4-család gyártását kinyírták, ami nagyon elsietett lépésnek tűnik).

Mindez még nem hivatalos, de a felmérésből már lehet sejteni, hogy Phil Spenceréknek van már néhány elképzelésük. Hamarosan talán látni is fogjuk őket. Mondjuk az idei E3-on, már ha ez nem fog elmaradni, mert erre minden esély adott.

Forrás: WCCFTech

f8lefdr37mfufdqgmzsrnf 1609925838

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu