A DualSense funkcióinak átemelésére készül a Microsoft?

Az Xbox Series kontrolleréből lehet egy újabb variáns, amiben a Sony által bevetett funkciók is ott lehetnek.

Ha csak a két (három) új konzol kontrollereit vetjük össze, egyértelmű, hogy a PlayStation 5-höz járó DualSense az, ami technikailag és használat közben is lépéselőnyben van, ugyanis a haptikus visszajelzés, továbbá az adaptív ravaszok (amik közül az R2 még problémás lehet, ugyanis többen már arról panaszkodtak, hogy nem működik kielégítően – erről már írtunk) egyedi megoldást jelentenek, de a Microsoft kontrollere hagyományos ebben a tekintetben, és így akár elavultnak is nevezhetnénk a redmondi cég „dzsojsztikját”.

A TechRadar hívta fel a figyelmünket arra, hogy a Microsoft egy kérdőívet küldött ki az Xbox Series X-szel és/vagy az Xbox Series S-szel rendelkező játékosoknak, és az egyik opció a felmérés során így hangzik: „Tudomásom van a PlayStation kontrolleren található funkciókról, és azt kívánom, hogy ezek a konzol mellé adott kontrollereken is ott legyenek”, és van öt opció: az 1-es abszolút nem ért egyet, a 3-as semleges, az 5-ös pedig nagyon egyetért, míg a hatodik a „nem ismerem a PlayStation kontroller funkcióit” választ takarja. Megemlítik még a Share gombot is, illetve megkérdezik, hogy mennyire vagyunk tapasztaltak a kontroller használatában.

Ez a kérdés pedig nem véletlen. Ha sokan hiányolják a DualSense-ben található haptikus visszajelzést vagy az adaptív ravaszokat, akkor a Microsoft a következő kontrollerjébe már bepakolhatja ezeket. A követkető Xbox kontroller pedig nagy eséllyel a harmadik generációs Xbox Elite kontroller lesz, de az lesz a baj, hogy az Elite modellek nem valami olcsóak (még a DualSense-hez képest is gyaníthatjuk, hogy többet fog a „hármas elit” kóstálni), így pedig nem lesz akkora lefedettség, mint Sony-éknál (akik meg majdnem a teljes PlayStation 4-család gyártását kinyírták, ami nagyon elsietett lépésnek tűnik).

Mindez még nem hivatalos, de a felmérésből már lehet sejteni, hogy Phil Spenceréknek van már néhány elképzelésük. Hamarosan talán látni is fogjuk őket. Mondjuk az idei E3-on, már ha ez nem fog elmaradni, mert erre minden esély adott.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu