Menu

Egy építész véleménye a Cyberpunk 2077 Night City-jéről [VIDEO]

Egy másik videó is felütötte a fejét, ami nagyon komolyan összefoglalja, hogy a CD Projekt RED játéka miért okozott hatalmas csalódást.

A Cyberpunk 2077 helyszíne nem kicsi (de nagyobb is lehetett volna… erre még vissza fogunk térni). Night City-t nem olyan könnyű körbejárni, és most egy más szemszögből kaptunk egy analízist. Morphologis, egy építész, a YouTube-on egy olyan sorozatot futtat (An Architect Reviews – Egy építész tesztjei-ként lehetne lefordítani), amiben a digitális világok felépítéséről alkot véleményt. A sorozat új részében Night City-t tette a műtőasztalra (vagy ebben az esetben a makettasztalra…?).

A főbb tereket tekinti át, kezdve V kuckóját is magába foglaló panelháztól (és ugyebár nem lehet több menedékhelyünk, holott korábban a CD Projekt RED ezt is megígérte – ez még a PS2-es Grand Theft Auto játékok is lehetővé tették…). Morphologis szerint ez az épület hasonló az 1970-es években látott japán Metabolism építészeti stílushoz (biológiai növekedés kombinációja megastruktúrákkal). Az 1930-as évekbeli ázsiai art deco és üzleti építmények mellett a brutalista (Brutalism – 1950-es évek, Egyesült Királyság, minimalista épületek) stílust is megemlítette. Ezek szinte mindenhol megtalálhatóak a városon belül.

A videó gyakran visszatér arra, hogy az elnyomó architektúra is arra építkezik, hogy az emberek csak fogaskerekek a Cyberpunk-gépezetben. Ahogy a megacégek átvették a hatalmat a városban, úgy tűntek el az építészeti szabályozások, így egyre nagyobb toronyházak húztak fel, figyelmen kívül hagyva a köztereket. Az utak pedig egymásba fűződő, spagetti-szerű tervezést mutatnak, ami a videó szerint „pontosan ábrázolja a jövőbeli, cégek által uralt várost”.

A második, több mint negyven perces videóban pedig Crowbcat alapos áttekintést ad arról, hogy még a megjelenés előtti hetekben is milyen marketinges húzásokkal vezették meg a PlayStation 4-gyel és Xbox One-nal rendelkező játékosokat (akik nem is járhatják be teljesen a várost, holott ezt is megígérték a lengyelek!), de még a 2018-as, 48 perces bemutatót is elemezték. Érdemes végignézni, mert nagyon alaposan lefedi az utóbbi két évnyi történéseket.

Forrás: PCGamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu