Egy építész véleménye a Cyberpunk 2077 Night City-jéről [VIDEO]

Egy másik videó is felütötte a fejét, ami nagyon komolyan összefoglalja, hogy a CD Projekt RED játéka miért okozott hatalmas csalódást.

A Cyberpunk 2077 helyszíne nem kicsi (de nagyobb is lehetett volna… erre még vissza fogunk térni). Night City-t nem olyan könnyű körbejárni, és most egy más szemszögből kaptunk egy analízist. Morphologis, egy építész, a YouTube-on egy olyan sorozatot futtat (An Architect Reviews – Egy építész tesztjei-ként lehetne lefordítani), amiben a digitális világok felépítéséről alkot véleményt. A sorozat új részében Night City-t tette a műtőasztalra (vagy ebben az esetben a makettasztalra…?).

A főbb tereket tekinti át, kezdve V kuckóját is magába foglaló panelháztól (és ugyebár nem lehet több menedékhelyünk, holott korábban a CD Projekt RED ezt is megígérte – ez még a PS2-es Grand Theft Auto játékok is lehetővé tették…). Morphologis szerint ez az épület hasonló az 1970-es években látott japán Metabolism építészeti stílushoz (biológiai növekedés kombinációja megastruktúrákkal). Az 1930-as évekbeli ázsiai art deco és üzleti építmények mellett a brutalista (Brutalism – 1950-es évek, Egyesült Királyság, minimalista épületek) stílust is megemlítette. Ezek szinte mindenhol megtalálhatóak a városon belül.

A videó gyakran visszatér arra, hogy az elnyomó architektúra is arra építkezik, hogy az emberek csak fogaskerekek a Cyberpunk-gépezetben. Ahogy a megacégek átvették a hatalmat a városban, úgy tűntek el az építészeti szabályozások, így egyre nagyobb toronyházak húztak fel, figyelmen kívül hagyva a köztereket. Az utak pedig egymásba fűződő, spagetti-szerű tervezést mutatnak, ami a videó szerint „pontosan ábrázolja a jövőbeli, cégek által uralt várost”.

A második, több mint negyven perces videóban pedig Crowbcat alapos áttekintést ad arról, hogy még a megjelenés előtti hetekben is milyen marketinges húzásokkal vezették meg a PlayStation 4-gyel és Xbox One-nal rendelkező játékosokat (akik nem is járhatják be teljesen a várost, holott ezt is megígérték a lengyelek!), de még a 2018-as, 48 perces bemutatót is elemezték. Érdemes végignézni, mert nagyon alaposan lefedi az utóbbi két évnyi történéseket.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu