PlayStation 3: egyes játékokat már patchelni sem lehet!

A PlayStation 3-asok vesszőfutása folytatódik: a PlayStation Store bezárása óta csak problémákat hallani a PS3 környékéről (és ezeket a Sony mintha nem is nagyon akarná kijavítani!).

Július 2-án a PlayStation 3 és a PSP számára fenntartott PlayStation Store megszűnik, és augusztus 27-én a PlayStation Vita PS Store-ja is búcsúzik. Már több alkalommal is beszámoltunk a témáról (legutóbb a PS3-as letöltés során felmerülő hibaüzenet megoldását tárgyaltuk), és a történetnek még mindig nincs vége: ha esetleg sikerülne valamelyik játékot megvenni és letölteni a konzolunkra, a patchek esetében már nem biztos, hogy egyszerűen menni fog…

A PSNProfileson találhatunk egy listát arról, hogy mely PlayStation 3-as játékok érintettek; ezeket frissíteni nem tudjuk ilyen-olyan okból. A ResetErán  pedig arról van szó, hogy hiába kényszerítjük a patchek letöltését, nem megy, és a játékok elindításakor sem történik meg a frissítés (holott ekkor ez elvileg automatikus lenne). És még inkább csavar a történetben az, hogy van, ahol csak az észak-amerikai régió érintett, az európai pedig nem; egyes esetekben a lemezes verzió érintett, máshol pedig csak a digitális változat a ludas.

Sorolunk pár játékot, mert ez nem csak niche, elvont címek esetében baj, hanem komolyabb AAA alkotások is hibáznak az ügyben: Battlefield 4, Castlevania: Lords of Shadow, Gran Turismo 5, LittleBigPlanet Game of the Year Edition, Marvel Ultimate Alliance 2, SoulCalibur 4, Street Fighter 3 3rd Strike Online Edition… de aki a Dragon Ball, One Piece, Naruto Shippuden vagy a Fist of the North Star játékok iránt érdeklődik, szintén belefuthat a patchtelenségbe.

Ez az egész főleg azok számára lehet zavaró, aki trófeavadászként húzza be a hibázó játékokat, mert biztosan van olyan a listán, ahol bizonyos trófeák nem nyithatóak meg a frissítés nélkül. És ha belegondolunk a Sony ígéretébe (a játékok letölthetőek maradnak, ha már megvettük azokat), már talán jobb is, ha kétkedünk, hiszen, ha a játékokhoz képest jóval kisebb frissítések sem mennek, mi a biztosíték arra, hogy nem történik majd ugyanez velük is?

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu