Menu

PlayStation 3: egyes játékokat már patchelni sem lehet!

A PlayStation 3-asok vesszőfutása folytatódik: a PlayStation Store bezárása óta csak problémákat hallani a PS3 környékéről (és ezeket a Sony mintha nem is nagyon akarná kijavítani!).

Július 2-án a PlayStation 3 és a PSP számára fenntartott PlayStation Store megszűnik, és augusztus 27-én a PlayStation Vita PS Store-ja is búcsúzik. Már több alkalommal is beszámoltunk a témáról (legutóbb a PS3-as letöltés során felmerülő hibaüzenet megoldását tárgyaltuk), és a történetnek még mindig nincs vége: ha esetleg sikerülne valamelyik játékot megvenni és letölteni a konzolunkra, a patchek esetében már nem biztos, hogy egyszerűen menni fog…

A PSNProfileson találhatunk egy listát arról, hogy mely PlayStation 3-as játékok érintettek; ezeket frissíteni nem tudjuk ilyen-olyan okból. A ResetErán  pedig arról van szó, hogy hiába kényszerítjük a patchek letöltését, nem megy, és a játékok elindításakor sem történik meg a frissítés (holott ekkor ez elvileg automatikus lenne). És még inkább csavar a történetben az, hogy van, ahol csak az észak-amerikai régió érintett, az európai pedig nem; egyes esetekben a lemezes verzió érintett, máshol pedig csak a digitális változat a ludas.

Sorolunk pár játékot, mert ez nem csak niche, elvont címek esetében baj, hanem komolyabb AAA alkotások is hibáznak az ügyben: Battlefield 4, Castlevania: Lords of Shadow, Gran Turismo 5, LittleBigPlanet Game of the Year Edition, Marvel Ultimate Alliance 2, SoulCalibur 4, Street Fighter 3 3rd Strike Online Edition… de aki a Dragon Ball, One Piece, Naruto Shippuden vagy a Fist of the North Star játékok iránt érdeklődik, szintén belefuthat a patchtelenségbe.

Ez az egész főleg azok számára lehet zavaró, aki trófeavadászként húzza be a hibázó játékokat, mert biztosan van olyan a listán, ahol bizonyos trófeák nem nyithatóak meg a frissítés nélkül. És ha belegondolunk a Sony ígéretébe (a játékok letölthetőek maradnak, ha már megvettük azokat), már talán jobb is, ha kétkedünk, hiszen, ha a játékokhoz képest jóval kisebb frissítések sem mennek, mi a biztosíték arra, hogy nem történik majd ugyanez velük is?

Forrás: VG247

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu