Bocsánatot kért Jeff Leach a szexista megjegyzései miatt

Miután a Call of Duty egyik szinkronhangját kirúgta az Activision Blizzard (majd a Facebook Gaming is, mind a két esetről beszámoltunk korábban), Leach bocsánatot kért.

Leachet Luke „NitroLukeDX” Pickering támadta be három videóval a Twitteren, amiben a Call of Duty: Modern Warfare remake-ben és a Call of Duty: Warzone-ban Ghost hangja finoman szólva is durva kifejezésekkel élt egy hölgy streamer (közvetítő) iránt. Erre viszont Jeff Leach követői hasonló videókat közöltek Pickeringről, aki szintén nem úszta meg (az ő szűrét is kitette a Facebook Gaming).

Leach egy Twitlongeren kért bocsánatot. Ebben azt írja, hogy a sajtótól többen is megkeresték, és úgy véli, hogy a sajtó és a nézők egyaránt megérdemlik az őszinte válaszokat és a magyarázatot. A szenvedély egy kétélű kard lehet. Ő szenvedélyes a remek munka megvalósítása, annak megosztása miatt, és aziránt is, hogy ezzel szórakoztatni, oktatni tudja a közönségét, amihez így még jobban kötődhet. Ez kiterjed a színészi munkásságára, az élő közvetítésekre, és az online kapcsolataira is, ami a játékosokkal történik. Ez Leach szerint sosem fog megváltozni.

Csakhogy a szenvedély spektrumának a másik végéről is szót kell ejteni: szenvedélyesen reagált olyan szituációkban is, ahol úgy érezte, hogy megtámadták, esetleg idegesítés célpontja volt, és néha elvesztette önuralmát. Ez történt, amikor pár személy irányába kirohant a játékosok közösségében. Ez pedig nem volt elfogadható, ráadásul a rajongókkal is rontott a kapcsolatán, mert ez nem vág egybe az általa továbbítani kívánt üzenettel. Ezért bocsánatot kér, és szégyelli magát. A transzparencia fontos része Leach online tartalmának, és bárki, aki a heti 40+ órányi műsorába betekintett, tudja jól ezt. De a vitriolos nyelvhasználatban mindig ott a kockázat, hogy ez online károkat okozzon. Ostobán viselkedett, és ő nem tanulatlan, és nem naív emiatt. Ezért volt mindig szószólója annak, hogy a gyűlöletbeszédnek nincsen helye, ugyanis a játékipar több részében is jelen van.

Sajnálja, hogy a valódi célitűzéseit nem képviselte megfelelően, és bocsánatot kért az érintettektől, továbbá az üzleti partnereitől, mert őket is kár érhette a kirohanásai miatt. A támogatókhoz, moderátorokhoz is szólt, mert tudja, hogy nekik is csalódást okozott az üggyel. Hálás a támogatásért, és tanult ebből a leckéből. Ezután is folytatja az transzparenciát, és vállalja a felelősséget a tetteiért.

Végül ebből egy happy end lesz még…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu