A western- krimi- és rendezőlegenda: Clint Eastwood 91 éves

MOZI HÍREK – Clint Eastwood nemrég töltötte be 91. életévét, a veterán színész és filmrendező rajongói pedig online tisztelegnek előtte.

Az egyetlen Clint Eastwood ma ünnepli 91. születésnapját, és a rajongók mindenhol tisztelegnek az alkalom előtt. A több mint 60 éves karrierjével – a klasszikus westernfilmekben játszott ikonikus szerepeitől kezdve a rendezőként végzett Oscar-díjas munkásságáig – Eastwoodot széles körben a filmtörténet legnagyobbjai között tartják számon. A 91. születésnapján, amely idén történetesen a Memorial Dayre esik, rajongók ezrei tisztelegnek Eastwood és munkássága előtt, hogy tudassák vele, mennyire nagyra értékelik.

„Boldog születésnapot a mai napon a 91 éves Clint Eastwoodnek” – írja egy nagy rajongó a Twitteren, négy fotót mellékelve Eastwood életének különböző időszakaiból. „Minden idők egyik legnagyobb színésze. Az összes fantasztikus filmjében, & zseniális rendező is. A Jó, a Rossz és a Csúf a kedvencem. Azzal a fantasztikus zenével is. Clint Eastwood amerikai legenda.”

Egy másik rajongó Eastwoodot a Névtelen férfi szerepében ábrázoló képeket posztolta: „Boldog 91. születésnapot Clint Eastwoodnak. Amerikai színész, filmrendező, zeneszerző és producer, akinek elismerései között négy Oscar-díj, négy Golden Globe-díj, három César-díj és egy AFI Life Achievement Award szerepel”.

„Mivel Clint Eastwood ma tölti be a 91. életévét, és mivel a fejedet is képes lenne szétlőni, egy kérdést kell feltenned magadnak: „Kívánjak neki boldog születésnapot?”. Nos, kívánsz, punk?” tweetelt egy Marshall Julius nevű rajongó.”

„Boldog születésnapot a filmes tömeggyilkos Clint Eastwoodnak, aki évek óta gyilkol embereket a filmvásznon! Jó neked, Clint! Ma 91 éves vagy” – tweeteli a More Movies podcast, egy GIF-fel együtt, amelyen Eastwood nyugodtan lő le egy embert egy westernben.

„Ma van #ClintEastwood születésnapja is” – írja egy rajongó. „Mint azt mindannyian tudjátok, rendkívüli rajongó lány vagyok. A sztárjaim megvilágítják az életemet. CLINT EASTWOOD-nak megvannak a maga problémái. De, ő egy kiváló színész. Az összes munkáját láttam, kivéve a teljes western gyűjteményét. A legboldogabb születésnapot kívánom #ClintEastwoodnak”.

A névtelen ember Sergio Leone Dollár-trilógiájából (Egy maréknyi dollárért, Néhány dollárral többért, A jó, a rossz és a csúnya) minden bizonnyal Eastwood egyik legnépszerűbb szerepe, ahogy azt ma is láthatjuk a közösségi médiában. Más westernekben játszott szerepei miatt is széles körben ünneplik, többek között az 1992-es Unforgiven című sikerfilm rendezője és főszereplője. Azzal a filmmel Eastwood elnyerte a legjobb rendezőnek és a legjobb filmnek járó Oscar-díjat, és a legjobb színészi alakításért is jelölték.

Eastwood 2005-ben a Millió dolláros bébi című filmmel ismét elnyerte a legjobb rendezés és a legjobb film díját, ahol ismét jelölték a legjobb színészi alakításért. Filmrendezői munkássága Oscar-jelölést hozott neki a Mystic River, a Levelek Iwo Jimáról és az Amerikai mesterlövész című filmekért is. Legutóbb a 2018-as A csempész című filmben rendezett és játszott, 2019-ben pedig a Richard Jewell című életrajzi filmet rendezte.

Ami a következőket illeti, Eastwood rendezi és játssza a főszerepet a hamarosan megjelenő Cry Macho című neo-thrillerben. A filmben Eastwood egy „”egykori rodeósztárt és lecsúszott lótenyésztőt alakít, aki 1978-ban munkát vállal egy volt főnökétől, hogy hazavigye a férfi kisfiát és távol tartsa alkoholista anyjától. A vidéki Mexikót átszelő, Texasba vezető hátsó úton a valószínűtlen páros váratlan kihívásokkal teli út elé néz, amelynek során a világtól megfáradt lovász talán megtalálja a saját megváltását azáltal, hogy megtanítja a fiúnak, mit jelent jó embernek lenni.”

A Cry Macho 2021. október 22-én kerül a mozikba és az HBO Maxon.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu