Friss hírek érkeztek a Gran Turismo 7-ről! Vajon lesz PS4-re?

Japánban még mindig van benzin a Sony számára: a japán stúdió (Sony Japan) bezárása után a Sony a Team Asobi és az új IP-re osztja be kreatívjait a Gran Turismo 7-hez.

A konzoljátékosok egyik nagy gondja, hogy megtudják, a gyártójuk továbbra is támogatja-e őket, ha megérkezik a következő generációs hardver. A megszokott helyzet azonban az, hogy minden új konzol néhány évig megosztja a játékokat az előzővel: a PlayStation 4-ről a PlayStation 5-re való átállás esetében sem lesz ez másképp.

Azt már eddig is tudtuk, hogy néhány játék, például a Horizon: Forbidden West a nyolcadik generációs asztali gépre kerül, és nemrég megtudtuk, hogy a God of War 2 is ezt az utat fogja követni . Ehhez a listához hozzá kell adnunk a Gran Turismo 7-et , amelyet tavaly jelentettek be a PS5-re való tekintettel, és most egy hivatalos blogbejegyzéssel megerősítette PS4-es megjelenését.

„Nem építhetsz fel egy több mint 110 millió PS4-tulajdonosból álló közösséget, aztán csak úgy elsétálsz, igaz? Szerintem ez rossz hír lenne a PS4-rajongóknak, és őszintén szólva az üzletnek sem tenne jót” – mondta Hermen Hulst, a cég igazgatója. „Ha van értelme egy játékot PS4-re és PS5-re is fejleszteni, akkor továbbra is megfontoljuk, hogy ezt tegyük […] Ettől függetlenül a PS5 jelvények megléte is nagyon fontos , ezért a Returnal és a Ratchet and Clank fejlesztések kizárólag PS5-re készülnek „.

„Ha van értelme egy játékot PS4-re és PS5-re is fejleszteni, továbbra is megfontoljuk, hogy ezt tegyük.”

(Hermen Hulst)

A Gran Turismo 7-nek még nincs megjelenési dátuma, bár 2022 előtt amúgy sem számítunk rá.  Ami a fejlesztést illeti: úgy tűnik, hogy a Sony érdekelt abban, hogy a Japán Stúdió veteránjait áthelyezzék a tokiói Team Asobiba, akik most egy új, a nagyközönségnek szóló franchise-on dolgoznak.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu