Új, nyílt világú IP-n dolgozik a Sony Interactive Entertainment Bend Studio

Ez pedig meg is erősíti: a Days Gone folytatására nulla esély van, és a Syphon Filter IP visszatérésére is annyi esély van, mint az ötös lottó megnyerésére…

Hermen Hulst (akit ma annyiszor emlegettünk, hogy nagy eséllyel csuklott egy párat…), a PlayStation Studios vezetője a PlayStation Blogon olvasható interjúban említést tett arról is, hogy a Sony Interactive Entertainment Bend Studio mit is csinál éppen. (Más témák is voltak ott… nem véletlenül tartunk ma egyfajta PlayStation-napot, maradjunk ennyiben. Nem így terveztük, de így jött össze.)

Szóval Hulst azt mondta, hogy az új szellemi tulajdonok (IP-k) hihetetlenül fontosak a Sony számára. Ezt tekinti a videojátékok elengedhetetlen ütőerének, de a Sony stratégiájában ez csak egy kisebb részt tesz ki. Azt akarja, hogy a PlayStation Studios kifejezetten merész és kockázatokat vállaló legyen, és hogy a PlayStation örökségét magához karolják. Ez azzal jár, hogy a videojátékok korlátait feszegetniük kell, és olyan játékokat kell készíteniük, amik számítanak, és amik máshol nagy eséllyel sosem valósulnának meg.

(Itt zárójelben megemlítjük: a SIE Bend Studionak ott van épp a Syphon Filter. Ha örökséget akarnak, talán illene a múlttal is foglalkozni. Hulstnak sem kell a szomszédba mennie: a Guerrilla Games ex-vezetőjeként gondolhatna a Killzone-ra is. Folytathatnánk naphosszat a stúdiók régebbi műveinek sorolását…)

Ezután Hulst azt mondta, hogy a SIE Bend egy nagyon izgalmas, új IP-t készít, ami iránt igazán szenvedélyes a csapat. A Days Gone-nal létrehozott mély nyílt világú rendszereket is alkalmazzák ennek létrehozásában, és emiatt örül is annak, hogy a stúdió mivel foglalkozik. És ennyi, további részleteket nem közölt erről a projektről.

Szóval a Days Gone 2-t elfelejthetjük, és úgy tűnik, hogy az Uncharted fejlesztésében sincsenek nagyobb mértékben jelen (erről is hallottunk pár pletykát a múltban). De ha csak az új IP-ket erőltetik, és eközben a régebbi, blockbuster sorozatok (pl. The Last of Us) kapnak figyelmet, az nem biztos, hogy mindenki tetszését el fogja nyerni…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu