Christina Ricci csatlakozik a Mátrix 4. részéhez

MOZI HÍREK – Christina Ricci csatlakozott Keanu Reeves közelgő The Matrix 4 folytatásának szereplőgárdájához, bár a szerepéről még nem tudni részleteket.

 

A Mátrix 4 újabb nagy névvel bővíti impozáns szereplőgárdáját, ugyanis Christina Ricci a hírek szerint beszállt a folytatás produkciójába. A The Addams Family-ben Wednesday Addams szerepéről híres egykori gyereksztár csendben kapott szerepet a projektben a Warner Bros. által kiadott frissített sajtóanyag szerint. A szerepről, amit játszani fog, egyelőre nem közöltek információt, de mivel Ricci sok rajongóval rendelkezik, Ricci castingja csak növelheti az emberek várakozását a cím nélküli folytatás iránt.

A franchise több visszatérő sztárja is a Mátrix 4 szereplőgárdájában lesz, köztük Keanu Reeves (Neo), Carrie Anne-Moss (Trinity), Jada Pinkett-Smith (Niobe), Daniel Bernhardt (Johnson ügynök) és Lambert Wilson (The Merovingian). A franchise új szereplői Ricci mellett Yahta Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Neil Patrick Harris,Priyanka Chopra és Jonathan Groff.

Ricci szereposztása egyben újra összehozza a színésznőt Lana Wachowski rendezővel. Ricci 2008-ban szerepelt a Speed Racer című filmben, amelyet Wachowskiék közösen rendeztek. Amellett, hogy az Addams Family-filmekben Wednesdayt alakította, Ricci rengeteg más filmben is szerepelt, például a tavalyi Percy című drámában Christopher Walkennel és Zach Braffal. A Lifetime minisorozatában, a The Lizzie Borden Chronicles-ben pedig a valódi baltás gyilkost, Lizzie Bordent alakította.

Lana Wachowski rendező és társproducer Grant Hill mellett a Mátrix 4-ben. A forgatókönyvet is ő írta David Mitchell-lel és Aleksandar Hemonnal. A cselekményről egyelőre nem sokat árultak el azon kívül, hogy a folytatásban több franchise-karakter is visszatér.

 

Fishburne kimarad

 

Míg a rajongók kedvencei, mint Neo és Trinity visszatérnek, Laurence Fishburne korábban bejelentette, hogy nem kérték fel, hogy újra eljátssza Morpheus szerepét a filmben. Joe Pantoliano, aki az első Mátrixban Cypher-t játszotta, szintén azt mondta, hogy nem kapott választ az ajánlatára, hogy szükség esetén újra eljátssza a szerepét.

„Nem hívtak meg.” – mondta Fishburne tavaly a New York Magazine-nak, utalva arra, hogy nyitott lenne a visszatérésre, ha felkérnék. „Talán ez majd arra késztet, hogy írjak egy másik darabot. Minden jót kívánok nekik. Remélem, nagyszerű lesz.”

Egy külön interjúban a CinemaBlends ReelBlend podcastben Pantoliano hozzátette: „Igen, érdekelne. Kétlem, hogy visszahoznának. Lobbiztam érte, higgyétek el nekem. Küldtem kis üzeneteket Lanának és megkértem, de nem kaptam választ”.

Egy időben úgy volt, hogy a Mátrix 4 fej-fej mellett versenyez a John Wick 4. részével, a népszerű franchise másik negyedik részével, amelyben Keanu Reeves volt a főszereplő. A tavalyi világjárvány miatt azonban mindkét filmet elhalasztották volna, így a végső Reeves-duplázás végül mégsem valósul meg. Mindkettő 2021. május 21-én került volna a mozikba, de a John Wick 4 később 2022. május 27-re került át, több mint egy évvel az eredetileg tervezett megjelenés után.

Eközben a Mátrix 4 korábban 2022 áprilisára csúszott, de a Warner Bros. azóta 2021. december 22-re tette előre a megjelenési dátumot. Ugyanezen a napon egy hónapig az HBO Maxon is elérhetővé válik streamelésre, akárcsak a Warner Bros. Pictures többi 2021-es megjelenése.

Forrás: Collider

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu