Grand Theft Auto Online: két platformon is közeleg a kapuzárás

A múltból a jövő felé tart a Take-Two és a Rockstar: ennek ára, hogy két régebbi masinán is le fogják kapcsolni a Grand Theft Auto Online-t.

 

A Rockstar bejelentette. hogy a Grand Theft Auto Online december tizenhatodikától elérhetetlenné válik PlayStation 3-on és Xbox 360-on. Ezt megelőzőleg szeptember 16-ától nem vásárolhatunk a két régebbi konzolon Shark Cardokat, így aki esetleg még ezeken a platformokon játszik, előtte még megteheti. December 16-án viszont jön a zárás, és ezzel egy időben a Rockstar Games Social Club weboldalon a statisztikák nyomkövetése is megszűnik teljes egészében. Ez nem jelenti azt, hogy a sztori mód játszhatatlanná válik: a GTA Online hatalmas sikere miatt az alap megjelenés óta nem bővített Grand Theft Auto V továbbra is játszható lesz.

Itt meg kell említenünk két másik játékot is a Rockstar műhelyéből. Szeptember 16-a ugyanis más okokból is fontos dátum lesz, hiszen az L.A. Noire online szolgáltatásai (továbbá a Rockstar Games Social Clubos statisztikai oldal) leállnak PlayStation 3-on és Xbox 360-on egyaránt. Ugyanebben az időpontban jön az online temető a Max Payne 3-nak is. Itt is érintetlen marad az offline sztori mód, így a két játék legalább a története miatt játszható lesz továbbra is.

A Grand Theft Auto Online-os eredményeket nem lehet áthozni a PlayStation 3/Xbox 360 duóról a jelenlegi konzolgenerációra. Ilyen mozgatás nem lehetséges, így a PlayStation 3 > PlayStation 5, Xbox 360 > Xbox Series ugrást felejtsük el. (Talán PS3 > PlayStation 4 > PS5, X360 > Xbox One > Xbox Series metódussal menni fog, de ez kérdéses.) Aki pedig erre a két konzolra vett „cápakártyákat”, ne számítson pénzvisszatérítésre, ugyanis a virtuális pénznem és tárgyak vásárlása platformhoz kötött.

Így mondhatjuk, hogy a Grand Theft Auto Online élt nyolc évet a két eredeti platformján, hiszen a Grand Theft Auto V először a PS3/X360 párosra jött ki 2013 szeptemberében.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu