Menu

Grand Theft Auto Online: két platformon is közeleg a kapuzárás

A múltból a jövő felé tart a Take-Two és a Rockstar: ennek ára, hogy két régebbi masinán is le fogják kapcsolni a Grand Theft Auto Online-t.

 

A Rockstar bejelentette. hogy a Grand Theft Auto Online december tizenhatodikától elérhetetlenné válik PlayStation 3-on és Xbox 360-on. Ezt megelőzőleg szeptember 16-ától nem vásárolhatunk a két régebbi konzolon Shark Cardokat, így aki esetleg még ezeken a platformokon játszik, előtte még megteheti. December 16-án viszont jön a zárás, és ezzel egy időben a Rockstar Games Social Club weboldalon a statisztikák nyomkövetése is megszűnik teljes egészében. Ez nem jelenti azt, hogy a sztori mód játszhatatlanná válik: a GTA Online hatalmas sikere miatt az alap megjelenés óta nem bővített Grand Theft Auto V továbbra is játszható lesz.

Itt meg kell említenünk két másik játékot is a Rockstar műhelyéből. Szeptember 16-a ugyanis más okokból is fontos dátum lesz, hiszen az L.A. Noire online szolgáltatásai (továbbá a Rockstar Games Social Clubos statisztikai oldal) leállnak PlayStation 3-on és Xbox 360-on egyaránt. Ugyanebben az időpontban jön az online temető a Max Payne 3-nak is. Itt is érintetlen marad az offline sztori mód, így a két játék legalább a története miatt játszható lesz továbbra is.

A Grand Theft Auto Online-os eredményeket nem lehet áthozni a PlayStation 3/Xbox 360 duóról a jelenlegi konzolgenerációra. Ilyen mozgatás nem lehetséges, így a PlayStation 3 > PlayStation 5, Xbox 360 > Xbox Series ugrást felejtsük el. (Talán PS3 > PlayStation 4 > PS5, X360 > Xbox One > Xbox Series metódussal menni fog, de ez kérdéses.) Aki pedig erre a két konzolra vett „cápakártyákat”, ne számítson pénzvisszatérítésre, ugyanis a virtuális pénznem és tárgyak vásárlása platformhoz kötött.

Így mondhatjuk, hogy a Grand Theft Auto Online élt nyolc évet a két eredeti platformján, hiszen a Grand Theft Auto V először a PS3/X360 párosra jött ki 2013 szeptemberében.

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu