Meghalt 85 évesen Saginaw Grant, A magányos lovas és a Breaking Bad őslakos amerikai indián színésze

MOZI HÍREK – Békésen, álmában hunyt el Saginaw Grant színész, aki számos sorozatban és filmben szerepelt és általában öreg indián törzsfőnököket alakított.

 

85 éves korában elhunyt Saginaw Grant, A magányos lovas és a Breaking Bad sztárja. A hírt a színész publicistája jelentette be, a Facebook-oldalán pedig a következő közleményt tette közzé: „Nehéz szívvel jelentjük be, hogy egy harcost hazahívtak. Saginaw Morgan Grant, a Sac & Fox törzs örökös törzsfőnöke és orvosságos embere beutazta a világot, és beszélt a hagyományairól, tapasztalatairól, józanságáról és hitéről indiánként és keresztényként egyaránt”. Grant természetes halállal halt meg, és nem feltételezték, hogy halála előtt rossz egészségi állapotban lett volna.

Saginaw Grant legismertebb szerepe Johnny Depp mellett A magányos lovas remake-jében, A világ leggyorsabb indiánjában, a Breaking Bad című tévésorozatban és számos klasszikus tévésorozatban, például a Baywatch, a Nash Bridges és az Utolsó határ című sorozatokban volt. 2014-ben Grant életműdíjat kapott az Oceanside Nemzetközi Filmfesztiválon, és hosszú évek óta motivációs előadóként is tevékenykedett, többek között a tavalyi Covid-járvány karanténjával és lezárásaival kapcsolatban is bölcs szavakkal szolgált.

Grant 1936-ban született Oklahomában, és az oklahomai Sac and Fox Nation tagja volt. Az 50-es években az amerikai tengerészgyalogságnál szolgált a koreai háború alatt, és csak az 1980-as évek végén talált rá a színészetre. Grant az 1988-as War Party című filmben debütált, majd szerepelt a The Young Indiana Jones Chronicles című filmben, az Auf Wiedersehen című brit vígjátéksorozat felújításában, a Pet, az American Horror Story, a Shameless és a Veep című filmekben, és utolsó szerepét Az istenek völgyében és a Journey To Royalban játszotta 2017-ben.

Bár Saginaw Grant néhány évvel ezelőtt befejezte a képernyőn futó színészi karrierjét, Grant más médiumokban és más módon folytatta a munkát. 2018-ban megjelentette Don’t Let The Drums Go Silent című zenei albumát, amellyel elnyerte a NAMA Az év albuma díját, és arról vált ismertté, hogy interjúi és fellépései során motiváló szavakat terjeszt.

Életműdíjának átvételekor Saginaw Grant így nyilatkozott: „Tisztelj mindenkit, függetlenül attól, hogy milyen színű, függetlenül attól, hogy milyen hitű. Mindannyian emberek vagyunk. Mindannyiunknak vannak érzéseink. Mindannyian tudjuk, mi a jó és mi a rossz. Sokan közülünk a rossz útra lépnek, és ez fáj nekünk. Tanítsuk meg a gyerekeknek a múltunk hagyományait. „Minden nemzetnek, minden népnek meg kell őriznie a hagyományait. Emlékezni arra, hogy kik is ők valójában. Legyenek büszkék. Ne feledjétek: Ha tudjátok, kik vagytok, mindig eljutsz valahová a Földanyán.”

Saginaw Grant jövőre vonatkozó reményteli gondolatait is megosztotta tavaly a Native News Online-nak adott interjújában, amelyben a Covid-járvány elszigeteltségéről beszélt, és arról, hogy az embereknek sikerül majd túljutniuk rajta, ha időt szánnak arra, hogy elgondolkodjanak önmagukon és ott legyenek mások számára, ahogy csak tudnak. Azt mondta:

„Ez az elszigeteltség a legtöbbek számára átmeneti, de sok idős ember számára az, amit most tapasztalnak, a normális állapot. Az emberi természethez tartozik, hogy válság idején összefogunk, de ezúttal egymás egészsége és biztonsága érdekében külön kell maradnunk. Használjátok ki ezt a lehetőséget, hogy megismerjétek magatokat és azt, ami fontos. Használd ki ezt az időt arra, hogy elgondolkodj Isten veled kapcsolatos céljain. Ellenőrizd a többieket, és tudasd velük, hogy törődsz velük. Szánj egy pillanatot arra, hogy megtaláld a szépséget egy negatív helyzetben… tölts plusz időt valakivel, és add tudtára, hogy szeretik. Ismerd fel a minden helyzetben rejlő lehetőségeket, tudd, hogy a válságban hozott döntéseid határozzák meg, hogy ki vagy, hagyd, hogy ez pozitív fényben határozzon meg téged.”

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu