A Dűne-regény egyik mellékszereplője lesz a második film főszereplője Paul Atreides helyett

MOZI HÍREK – Villeneuve „megtisztelve érzi magát”, hogy Timothée Chalamet és Zendaya „kirobbanó tehetségét” párosíthatja a „Dűne”-ben.

 

A „Dűne” még meg sem érkezett a mozikba, de Denis Villeneuve máris a folytatásra készül. A filmrendező csak akkor egyezett bele Frank Herbert korszakalkotó sci-fi regényének adaptációjának rendezésébe a Legendary és a Warner Bros. számára, ha megengedik neki, hogy a könyvet két filmre ossza. A stúdiók beleegyeztek, így a készülő Dűne a tervezett kétfilmes adaptáció első része. Villeneuve a La Repubblicának (az IGN fordításában) elmondta, hogy Zendaya lesz a főszereplő a „Dűne 2. részében”. Timothée Chalamet csak az első film főszereplője.

Chalamet a „Dűne„-ben Paul Atreides szerepét játssza, akinek családja birtokába kerül az Arrakis sivatagi bolygó. A bolygó az univerzum egyik legértékesebb nyersanyagának, a fűszer nevű drognak ad otthont, amely a használóit felfokozott képességekkel ruházza fel. Az Arrakis birtoklása a fűszerkereskedelem birtoklását jelenti, ami Paul családját a gonosz Harkonnen birodalom célpontjává teszi. A második filmben Zendaya játssza a főszerepet, mint Chani, aki a Fremen néven ismert arrakisi bennszülöttek tagja.

„Amikor Chani karakterének castingját végeztem, rengeteg színésznővel találkoztam” – mondta Villeneuve. „Zendaya meg akart hallgatni, és ma, miután leforgattuk a filmet, és láttam, milyen csodálatos színésznő, sajnálom, hogy egyáltalán meghallgatásra hívtam. Csak azért, mert korábban nem ismertem őt. Aznap azonban lenyűgözött, és amikor elhagyta a stúdiót, tudtam, hogy ő Chani, a fiatal sivatagi tigris. Megtiszteltetés számomra, hogy két ilyen kirobbanó tehetséget [Chalamet és Zendaya] mutathatok be a vásznon, és alig várom, hogy leforgassuk a „Dűne” második részét, hogy újra együtt legyenek. Tudva, hogy a következő fejezetben Zendaya lesz a történet főszereplője”.

Később az interjúban Villeneuve elmondta, hogy az egyik fő célja a „Dűnével” kapcsolatban az, hogy a film hihető legyen. „Nem az egzotikumot kerestem. Hétköznapi fényt akartam, nem tökéletes naplementét vagy napfelkeltét” – mondta a filmrendező. „Azt akartam, hogy hozzáférhető és érthető legyen. Csak így tudtak a nézők a karakterekre és a kapcsolataikra koncentrálni anélkül, hogy elvonatkoztatnának a film képkockáitól. Így teret adtam a természetnek olyannak, amilyen, anélkül, hogy megpróbáltam volna irányítani vagy módosítani.”

A „Dűne” világpremierje szeptember 3-án lesz versenyen kívül a Velencei Filmfesztiválon. A Warner Bros. a filmet október 22-től a mozikban és az HBO Maxon is műsorára tűzi.

Forrás: IndieWire

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu