Syberia: The World Before: egy platformon már idén megjelenik [VIDEO]

A Microids (akik ezúttal nem csak kiadóként, hanem fejlesztőként is tevékenykednek) egy platformon már pontosította, hogy a következő Syberia játék mikor fog megjelenni.

 

Aki PC-n játszik, örülhet: decemberben már neki is láthat az új Syberiának, a konzolosoknak (és itt még nem tudjuk, hogy pontosabban kiknek…) pedig türelemmel kell kivárniuk a 2022-es rajtot. A fejlesztő/kiadó azért megerősítette, hogy a Syberia: The World Before-ból lesz egy 50 dolláros (euróból átkonvertálva ez kb. 18 ezer forint) Digital Deluxe változat is. Ebben megtaláljuk az Inon Zur (Syberia 3, Fallout, Dragon Age, Prince of Persia). által szerzett soundtracket, az eredeti forgatókönyv részletét, egy digitális művészeti könyvet, több háttérképet, avatart és eredeti storyboard-ot, amit Benoit Sokal alkotott. (Sajnos Sokal nemrég hunyt el, erről itt részletesebben írtunk.)

Aki előrendeli a játékot, az alapkiadás során is kézhez fogja kapni a digitális művészeti könyvet. Amúgy a játék két helyszínt és korszakot ölel fel. Vaghen, 1937: Dana Roze 17 éves kora létére fényes karrier előtt áll, hiszen zongoristaként elég jól tud… csakhogy a második világháború előtt áll Európa, és a szélsőjobb terjeszkedésnek indult. A másik hely/idő pedig Taiga, 2004: Kate Walkerr egy sóbányába zárták, és túl szeretné élni ezt az egészet… csakhogy egy tragikus esemény során a személyazonossága után kezd kutakodni.

A játék világáért tehát Sokal volt a felelős, de a történetben is közreműködött (itt két sztori is van, a kollégája Lucas Lagravette volt). Kontinenseken és időn átnyúló játékról van szó, amiben persze a puzzle-k semfognak elmaradni, hűen a franchise stílusához és történelméhez. Remélhetőleg a történet mellett maga a játékmenet is kellően kifinomult lesz.

A Syberia: The World Before december 10-én indul el PC-n (Steam, Epic Games Store, GOG) 40 dollárért (euróból ez 14500 forint közeli érték lesz), míg konzolokon valamikor jövőre számíthatunk Kate-re és Danára. Az még kérdéses, hogy a Microids mikre fogja kiadni. Ha tippelnünk kellene, a PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch hármas lehet a reális befutó.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu