A Nintendo azért vásárolta fel a Retro Studios-t, hogy megmentse

A Metroid Prime alkotója vallott arról, hogyan lépett közbe a Nintendo a válság után.

 

A Metroid Prime egyik alkotója egy interjúban arról beszél, hogyan lépett közbe a Nintendo a válság után, hogy megváltoztassa a munkamódszerüket. A japán multi azonban arról híres, hogy kedvesebb az alkalmazottaival, és még akkor is visszariad a maratoni munkaidőktől, ha ez a fontosabb címek késleltetését jelenti. A Nintendo Life beszámolt a Kiwi Talkz podcastjából Mike Wikan interjújáról, amelyben a Retro Studios egykori kulcsfigurája a Metroid Prime sorozat első részének fejlesztéséről és a megjelenés előtti utolsó hónapok kimerítő napjairól beszélt.

Mike Wikan példaként említette, hogy ő maga 48 órát dolgozott egyfolytában, mindössze egy óra alvással, és több 36 órás napot is, gyakorlatilag napi 24 órában, heti hét napon át a stúdióban volt a fejlesztés utolsó kilenc hónapjában. Wikan elmondta, hogy ezután mindenki ki szeretett volna lépni, különböző állásajánlatokat is kaptak, de a játékgyártó rájött, hogy mi folyik ott.

 

 

A Nintendo megvásárolta a Retro Studios-t, hogy átvegye a céget, és Michael Kelbaugh-t tette meg a cég élére, aki teljesen megváltoztatta a munkafilozófiát. Wikan nagyszerű emberként jellemzi őt, a Nintendo minőségügyi részlegének korábbi vezetője azt mondta nekik, hogy néhány héten belül meg fogja változtatni a dolgokat, és ő tartotta a szavát, visszaadva a cégbe vetett hitet.

Mike Wikan bevallotta, hogy szeretett a Nintendónál dolgozni. A második Metroid Prime játékkal kapcsolatban Wikan elismerte, hogy volt némi válság, de semmi olyan, amit ő „kilenc hónapos halálmenetnek” nevez, amit az első játékkal kapcsolatban tapasztaltak. Kelbaugh továbbra is marad a Retro Studios elnök-vezérigazgatója.

 

 

Mike Wikan az interjúban a Metroid Prime 4 fejlesztéséről is beszélt, és biztos benne, hogy nagyszerű lesz. Wikan sok olyan embert ismer a csapatokat vezető tervezők közül, akik már akkor is a Retro Studiosnál dolgoztak, amikor ő még ott volt, olyan kreatívok, akik teljesen megértik, hogy miről szól egy Metroid-játék.

A Metroid Prime franchise régóta várt negyedik részével kapcsolatban azonban még mindig nincs hírünk, de annyit legalább már tudunk, hogy a Nintendo és a Retro Studios gőzerővel dolgozik a fejlesztésén.

Forrás: Nintendo Life

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu