First Class Trouble: a PlayStation Plus-szivárgás nem tévedett! [VIDEO]

First Class Trouble:A State of Play során megmutatott társadalmi következtetésre építő játékért nem is kell fizetni, ha rendelkezünk egy élő PlayStation Plus-előfizetéssel.

 

Dave Hulegaard, a játékot fejlesztő és önkiadó Versus Evil közösségért felelős vezetője a PlayStation Blogon írta, hogy a First Class Trouble a közösség megtévesztésére tervezett partyjáték lesz, így fontos lesz a többiekkel való kommunikáció, de ez azt is jelenti, hogy nem lehet senkiben sem megbízni. Keménynek hangzó szituációkból adódóan gyorsan kaotikus helyzet kerekedhet ki, de ne pánikoljunk még akkor sem, ha lángra kaptunk, vagy ha egy medencében kötöttünk ki. Hulegaard több tippel is szolgált, hogy C.A.I.N.-t túl tudjuk élni valahogy.

Minden játék elején véletlenszerűen Resident vagy Personoid szerepet kapunk. Egy Resident egy emberi utast jelent, míg egy Personoid egy gépi asszisztens, aminek programkódja felül lett írva. Mindenki együtt játszik, de eltérő küldetéseket kapunk a szerepünktől függően. Együttműködünk-e, vagy megtévesztjük a töbieket? A Resident szereppel rendelkezőeknek az Alithea szívében levő, a normális szerepétől messze eltért mesterséges intelligencia leállítása lesz a cél. C.A.I.N. eléréshez három kulcskártya kell. A Personoidoknak pedig a Residentek megállítása lesz a feladat. Ezért pedig hazudni, trükközni kell, hogy aztán a végén egy ember se legyen életben. Sok veszély leselkedik így mindenkire, mert nem tudni, kiben lehet megbízni (pl. a játékosban megbízhatunk-e, aki együttműködést igénylő feladatra kért minket, esetleg ő egy csapdába vezet-e el minket?).

Erről persze mi döntünk, de pár dolgot érdemes szem előtt tartani. A Residenteknek oxigén kell a túléléshez, és a hajón levő palackokat az oxigénállomáson leadva újra tudják tölteni a hajó oxigénkészletét. Ezért gyanakodjunk, ha valaki közel marad egyhez. A Personoidok trükkösek, és így mindig érdemes résen lenni, mert egy Resident gyorsan egy fagyasztóban végezheti, sőt, az injekciós tűkkel azonnal meg is ölhet egyet. Úgyhogy ha valakit egy tű felszedésén kapunk, legyünk óvatosak.

Minden szinten három kulcskártya kell a következő helyszínre történő átlépéshez. A Residentek megállításában egy Personoid úgy is közreműködhet, hogy felszed egyet, majd távol tartja a többieket magától. Ha valakinél túl sokáig van ott egy kártya, gyanakodjunk rájuk. Az utasok naplóját is keressük a felfedezésünk során, szóval ne siessünk el semmit sem. Mindegyik bejegyzés ugyanis több tippet ad arról, hogy ki Personoid. Az együttműködéssel pedig a bizalom is elnyerhető. Egy kiiktatott játékos holtteste ott marad bizonyítékként, így egy Personoid jól teszi, ha elrejti, mielőtt a többi Resident előveszi a holttestet ellenőrző scannert, mert így kideríthetik az igazságot. Egy nekünk segítő játékos pedig segíthet a medencében történő megfulladásban is, ha dob egy mentőövet. Hulegaard szerint mindig gondolkodjunk egy lépéssel előre, kalkuláljunk, és így túlélhetünk mindent. Eléggé Among Usnak hangzik.

A Steamen április nyolcadikán korai hozzáférésben elrajtolt First Class Trouble november 2-án érkezik PlayStation 5-re és PlayStation 4-re. A novemberi PlayStation Plus kínálat része lesz, ugyanis a Plusosoknak ingyenesen letölthető lesz… de még mindig nem tudjuk, hogy mi is a teljes novemberi Plus-kínálat!

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu