John Woo visszatér Hollywoodba, hogy párbeszéd nélküli akciófilmet rendezzen Joel Kinnamannal

MOZI HÍREK – John Woo közel 20 év után először rendez filmet az Egyesült Államokban, amely egyetlen sor párbeszédet sem fog tartalmazni.

 

A legendás filmrendező, John Woo visszatér Hollywoodba, és közel 20 év után először forgat filmet az Egyesült Államokban. Az olyan népszerű akciófilmek rendezője, mint a Hard Boiled és a Face/Off, az elmúlt években Hongkongban dolgozott játékfilmeken. Most kiderült, hogy egy új amerikai akciófilmet fog rendezni Silent Night címmel, amelynek főszerepét Joel Kinnaman (The Suicide Squad) fogja játszani.

Woo érdekes szemszögből közelíti meg a Silent Nightot, mivel állítólag egy „hangos akciómese” lesz, amely teljesen mentes a párbeszédektől, de valószínűleg tele lesz lövésekkel, törő üvegekkel és egyéb akciófilmes hangokkal. Ez persze azt jelenti, hogy Woo-nak az ő egyedi vizuális történetmesélésére kell támaszkodnia, hogy a nézőket az elejétől a végéig lekösse a történésekkel. Joel Kinnamannak pedig az lesz a feladata, hogy a mozdulatain és arcvonásain kívül semmi mást ne használjon arra, hogy minden jelenetnél közvetítse azt, amit el kell mondani, de nem hangosan.

A teljes cselekmény részleteit még nem árulták el, de mivel párbeszéd nélküli filmről van szó, a Csendes éj története állítólag „alapszintű” lesz. A Deadline szerint Joel Kinnaman egy „normális apát” alakít, aki a bűnözői alvilágba indul, hogy megbosszulja kisfia halálát. A további szereposztás folyamatban van Basil Iwanyk, Erica Lee, Christian Mercuri és Lori Tilkin producerei. A Capstone Ruzanna Kegeyan felügyeli a projektet Joe Gatta-val.

John Woo először a szülőhazájában, Hongkongban készült filmjei, köztük A gyilkos, a Hard Boiled és a Golyó a fejben nemzetközi sikerével vált ismertté. Nagyobb hírnévre az Egyesült Államokban tett szert, amikor Hollywoodba ment, ahol egy maroknyi nagyon sikeres akciófilmet rendezett, köztük a John Travolta és Nicolas Cage klasszikusát, a Ál/arcot. Woo olyan filmeket is rendezett, mint a Broken Arrow, Mission: Impossible 2 és a Windtalkers című filmeket. Azóta visszatért Hongkongba, és a 2003-as Paycheck (Ben Affleck és Uma Thurman főszereplésével) óta nem készített amerikai filmet.

Joel Kinnamant talán a DCEU-ban Rick Flag szerepéről ismerhetjük a legjobban, először David Ayer Öngyilkos osztagában tűnt fel 2016-ban. Ő volt azon kevés színészek egyike, akik idén visszatértek James Gunn Öngyilkos osztag című filmjéhez. Korábban Alex Murphyt alakította a 2014-es RoboCop rebootban, és olyan tévésorozatokban kapott nagy szerepeket, mint a The Killing és a House of Cards. A színész az utóbbi időben az Apple TV+-on futó For All Mankind című drámasorozatban Ed Baldwin űrhajóst alakította.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu