Project Buramato: az indonéz játékfejlesztést se írjuk le [VIDEO]

Nem csak Japánban és Kínában készülnek játékok a távol-keleti régióban, és erre kiváló példa az indonéziai Ozysoft Project Buramato projektje, ami ráadásul a borneói népmesékre építve eddig valami teljesen szokatlant kínál majd.

 

Az Ozysoft játéka egy high fantasy (ez a kifejezés többnyire azt takarja, hogy nem a való világban játszódik a történet, hanem egy kitalált, másodlagos világban, a való élettől jelentősen eltérő szokásokkal…) 3D-s akció-kaland platformer lesz, ami eleinte teljesen furcsának hat, de a lenti videót megtekintve azért gyorsan rá lehet hangolódni a Project Buramato-ra. Persze a stúdió mögötte már csinált mást is: az előző játékuk ugyanis a Steamen megtalálható pszichológiai horror, a Pulang Insanity volna. (És ebből a manapság talán túlzottan divatos trendet követve a rendezői kiadást, azaz a Director’s Cutot láthatjuk Gabe Newell digitális boltjában.)

Az Ozysoft szerint gyors tempójú lesz a külső nézetes játék, amiben a történetmesélés minimális szerepet fog kapni, mivel a Project Buramatóban a hangulatra, az atmoszférára helyeződik a hangsúly. Misztikus lényeket is két vállra lehet fektetni a mágiaközpontú lövöldözős játékmenetben. (Nem röhög: a Harry Potter hetedik könyvéből készült filmadaptáció első feléből kb. pontosan ugyanezt kaptuk tíz éve…) A régi lovagok területét részben nyílt világú környezetben fedezhetjük fel.

Nehéz még azt mondani a Project Buramatoról, hogy sikervárományos lesz, de az érdeklődő játékosok számára az év utolsó negyedéve (október-december) során egy prototípus alfa demó fog megjelenni, feltehetőleg csak PC-re. A teljes játék a tervek szerint 2022 végén fog megjelenni, és azért itt már érdekes lesz, hogy az Ozysoft miként hozza össze a PlayStation 5, Xbox Series, PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch verziókat!

Még a játék címe sem végleges, így esélyes, hogy jövő év végére már teljesen más névvel fog rendelkezni a Project Buramato, de azért annyit elmondhatunk az Ozysoft elképzeléséről, hogy első benyomásként sikert aratott, de a puding próbája az evés… kinézetre viszont annyit mondanánk, hogy Genshin Impact.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu