A SEGA partnerségre lép a Microsofttal következő generációs játékok fejlesztésére az Azure felhőalapú platform használatával

A SEGA és a Microsoft bejelentette, hogy stratégiai szövetséget kötött, amelynek középpontjában az Azure nevű felhőalapú számítástechnikai szolgáltatás áll.

 

Micsoda novemberi kezdés! A SEGA és a Microsoft új együttműködést jelentett be, amelynek középpontjában a következő generációs videojátékok fejlesztése áll. Ez a stratégiai szövetség lehetővé teszi a japán vállalat számára, hogy nagyszabású címeket készítsen egy olyan környezetben, amelynek középpontjában az Azure áll, az amerikai cég felhőplatformja.

Ezt a szövetséget egy hivatalos közleményben hozták nyilvánosságra, amelyben több információt is részleteznek. A szöveg a Super Game nevet viselő kezdeményezésről szól, amely a „globális játékok” és a „nagyszabású gyártás” irányába mutat. Kifejezetten olyan kifejezésekre hivatkoznak, mint a „globális”, „online” vagy „közösség”, hogy meghatározzák a projektet, amelyről nem tudnak pontos részleteket mondani.

„Mivel a világ ma már minden eddiginél jobban össze van kötve, és ezekben az években az 5G és a felhőszolgáltatások széles körű bevezetése révén a fogyasztók könnyebben és bármikor élvezhetik a kiváló minőségű szórakoztató tartalmakat” – áll a közleményben. „A videojáték-ipart körülvevő ökoszisztéma folyamatosan fejlődik és bővül, ahogy új eszközöket és kifinomultabb technológiákat találunk”.

„Mindezen okok miatt a videojátékok továbbra is központi médiumként növekednek a játékosok számára világszerte, akik egyre változatosabb játékélmények és közösségek széles katalógusához férhetnek hozzá” – folytatja. „Ez a szövetség a jövőbe tekintő SEGA-t jelenti, amely a Microsofttal együttműködve igyekszik leolvasni ezeket a trendeket, ahogy azok a jövőben felgyorsulnak, optimalizálni a fejlesztési folyamatokat, és az Azure felhőtechnológia segítségével továbbra is kiváló minőségű élményeket nyújtani a játékosoknak.”

Az együttműködés célja „új technológiai fejlesztések kiépítése”, kiemelten kezelve „a globális online szolgáltatásokhoz szükséges hálózati infrastruktúrát és kommunikációs eszközöket”. Emellett megemlítik, hogy a SEGA az Azure segítségével hatékonyan tud majd alkalmazkodni a különböző munkastílusokhoz és az esetleges jövőbeli infrastrukturális változásokhoz.

„Arra törekszünk, hogy tovább fejlesszük játékaink fejlesztését, hogy a rajongók világszerte élvezhessék címeinket” – mondta Yukio Sugino, a SEGA Corporation elnöke. „Ebben a tekintetben olyan szövetséget szeretnénk létrehozni, amely kihasználja a SEGA erőteljes fejlesztési képességeit és a Microsoft csúcstechnológiáját.”

Mint már említettük, egyelőre nem esett szó semmilyen projektről vagy készülő játékról. Az együttműködést és a hátteret az Azure-ban jelentették be. Mégis, ezt következetesen nagyon ambiciózus nyelvezettel tették, ami szokatlan a SEGA-tól, amely a japán játéktermeiben a járvány hatásait szenvedte el.

A Microsoft a maga részéről jobb formában van az új generációs gépeivel: Xbox Series X és Xbox Series S. Az alkatrészhiány ellenére az eladások világszerte sikeresek, és a vállalat karácsonyra és az év néhány legfontosabb megjelenésére erősíteni kívánja konzolkészletét.

Forrás: VGChartz

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu