Mégsem lehet „Meta” a Facebook?! – A védjegy tulajdonosai 20 millió dollárt követelnek

TECH HÍREK – Egy hardvercég még augusztusban lecsapott a Meta névre, most pedig jól szórakoznak a kialakult helyzeten.

 

 

A Facebook mindannyiunkat meglepett, amikor a Meta nevet választotta: ezzel is jelezve, hogy céljuk a közösségi médián túllépve új csatlakozási és kommunikációs technológiák kifejlesztése. Most azonban úgy tűnik, Mark Zuckerberg cége kénytelen lehet más elnevezés után nézni, mivel a „Meta” már, láss csodát, létezik.

A TMZ szerint egy új hardveres startup cég kérelmezte a Meta cégnévként való bejegyeztetését, ami ütközik Zuckerberg eredeti szándékaival. Habár a helyzet feszültnek tűnhet, az első Meta alkotói jól szórakoznak rajta: videókat tettek közzé arról, ahogy saját nevüket „Facebook”-ra változtatják, és máris figyelmeztettek, hogy 20 millió dollárnál kevesebbért nem fogják eladni a Meta márkanevet. Ez persze elenyésző összeg, ha a Facebookról van szó.

A Meta azonban nem tartozik senkihez. Legalábbis egyelőre, mivel a védjegyet még egyetlen cég sem kapta meg, és a Facebook attól függően folytathatja eredeti terveit, hogy a hatóságok hogyan döntenek az ügyben. Szóval, mi egyelőre tűkön ülve várjuk a fejleményeket és törjük a fejünket, hogy mi lesz az olyan ambiciózus projektekkel, mint amilyen például a közelmúltban kiszivárgott, közelgő Oculus Quest Pro.

A videójátékok témájánál maradva, a Facebook továbbra is merész ugrásokkal halad előre az ágazatban, amit a GTA: San Andreas VR érkezésétől kezdve az Oculust Quest 2-ig sok példán keresztül csodálhatunk. Ha pedig már „metaverzumról” beszélünk, akkor az Xbox legújabb ötlete is méltó az elismerésre: 3D-s világok létrehozásán dolgoznak olyan játékokhoz, mint a Minecraft, a Halo vagy a Microsoft Flight Simulator.

Forrás: TMZ

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu