A YouTube eltávolítja a dislike számlálót, de a gomb megmarad [VIDEÓ]

A dislike gomb nem megy sehova, de a számot elrejtik

 

A YouTube, az egyik legmeghatározóbb platform a videónézés szempontjából, elkezdi bevezetni a felhasználói élményt javító változtatásokat. Egy olyan szándékot, amelyet a legutóbbi döntésével hagyott ki: eltörli a nézők számára a dislike számlálót. A gomb, amellyel kifejezhetjük elégedetlenségünket egy tartalommal kapcsolatban, aktív marad, de csak az alkotó tudja majd, hányan kattintottak rá. Ez az ötlet kétségtelenül hatással lesz a platformra, mint például a kritizált Nintendo Switch Online videó.

A YouTube mindezt a weboldalán közölte, ahol arról tájékoztatnak, hogy az új funkciót mától kezdve fokozatosan vezetik be. Azt nem pontosítják, hogy a mechanikát országonként terjesztik-e ki, így nem tudjuk, hogy az egyes országokba mikor integrálják. És bár ez sok felhasználó számára meglepő lehet, a YouTube szerint ez segít megelőzni az agresszív viselkedést a platformján: „Kísérletünk részeként a nézők láthatták és használhatták a ‘dislike’ gombot. Mivel azonban a számláló nem volt látható számukra, azt tapasztaltuk, hogy kisebb valószínűséggel fókuszáltak egy videóra, hogy növeljék a számlálót.”

A YouTube azonban tudja, hogy egy ilyen számláló sok felhasználó számára hasznos volt, mivel úgy működött, mint egy módja annak, hogy tudják, hogy egy oktatóanyag vagy egy adott tartalom értéket képvisel. Ennek ellenére a platform folytatja az ötletet: „Tudjuk, hogy nem biztos, hogy mindenki egyetért ezzel a döntéssel, de úgy gondoljuk, hogy ez a helyes dolog a platform számára„. A javaslat célja az online környezet javítása, és a vállalat által be nem jelentett egyéb kezdeményezések első lépéseként szolgál.

E döntés által többé nem ismerhetjük meg az általános véleményeket számos tartalomtípusról, például aminek köszönhetően felfedezhettük a nézők elégedetlenségét a Sonic-film első trailerével kapcsolatban. Ez a gyakorlat azonban a videojátékok terén is megfigyelhető volt, hiszen az olyan trailerek, mint a Babylon’s Fall vagy a kritizált Call of Duty: Infinite Warfare videója is lavinaszerűen kapta a dislikeot.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu