Az AMD szerint legalább 2023-ig nem javulnak az ellátási problémák

Az AMD biztosítja, hogy az alkatrészekkel kapcsolatos helyzet 2022-ben sem fog sokat javulni

 

 

2021-re úgy fogunk emlékezni, mint az az év, amikor a következő generációnak be kellett volna indulnia, de végül nem így lett. Mind a PlayStation 5-ös, mind az Xbox X-szériát súlyosan érinti az alkatrészhiány, ami miatt több gép nem kerülhet a boltokba, és úgy tűnik, a probléma még sokáig elhúzódik, ha a főszereplőkre hallgatunk.

A napokban ismét megerősítést nyert a gondolat, ugyanis a világ egyik vezető technológiai gyártója, az AMD rámutatott, hogy a chiphiányos helyzet 2022-ben sem fog javulni, és egészen 2023-ig kitart. Sőt, szerintük a jövő év második felében sem lesz a remélt normalitás.

„A mi piacunkon 2022 második felében a kínálat csökkenését fogjuk látni,” – idézi a Business Line Mark Papermaster, az AMD technológiai igazgatóját. „Ez 2023-ig fog tartani. Ekkorra várjuk a kereslet és a kínálat normális egyensúlyát.”

Érdemes megjegyezni, hogy ez nem csak a konzolokat érinti, hanem a márka processzorait és grafikus kártyáit is, amelyek a világ PC-s játéktermékeinek nagy részét ellátják. Valójában a félvezetők hiánya világszerte számos technológiai terméknek árt, beleértve az autóipart is.

A videojátékokat tekintve mind a PlayStation, mind az Xbox várhatóan erősíteni fogja készleteit a karácsonyi vásárlásokra. Mindkettő erősíti magát, a PS5 egyre több boltba kerül, a Microsoft pedig az új X-széria készleteinek feltöltésére készül az év végi megjelenések sikeréhez igazodva.

Forrás: thehindubusinessline

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu