Activision Blizzard: több stúdió is csatlakozott a Raven Software sztrájkjához

Burn, baby, burn: az Activision Blizzard kiadó már így is húzza a lábát a botrányok miatt, de így, decemberben is van még hova süllyednie a cégnek, amit még mindig érthetetlen, de Bobby Kotick vezet.

 

Az utóbbi napok során beszámoltunk már a fejleményekről: közel egy tucat minőségellenőrző tesztelőt rúg ki az Activision Blizzard a Raven Software-től, mire annak stábja úgy döntött, hogy kiáll mellettük, és tüntetőleg kivonul a munkahelyéről. A tüntető sztrájk viszont nem egy napig tartott, sőt, azóta már nem csak a Call of Duty: Warzone-t fejlesztő „hollósok” vesznek részt benne, amire csak az lenne a reakciónk, hogy „olaj a tűzre”.

Az ABK Workers Alliance, azaz a kiadó szakszervezeti, javulásért küzdő kezdeményezése a Twitteren írta, hogy sorozatban második nap volt, hogy a Raven „meósai” kivonultak a stúdióból, viszont hozzájuk a QATX, a QAMN, illetve a Blizzard minőségellenőrzői is csatlakoztak. Ezek a dolgozók szolidaritásból teszik ezt, és sokan elkezdték a madaras közösségi médiafelületen a #WeAreRaven hashtaget használni. Mi a fene az a QATX? Nem egy PC gépház mérete (az mATX), hanem az Activision Blizzard texasi stúdiója. A QAMN pedig a minnesotai csapat lenne. A cég oldala szerint a Minnesotában található stúdió az Activision legnagyobb minőségellenőrző csapatának ad helyet.

A The Washington Postnak egy Raven meós azt nyilatkozta, hogy az Activision mérgező munkakultúrája kezd lassan beszivárogni a Ravenhez, mert az elbocsátott emberek mintha véletlenszerűen lettek volna kiválasztva, a többiek pedig bűnösként érzik magukat, mert tudják, hogy a kirúgottaknak is megérdemelten ott kellene dolgozniuk, és ez a morálra nincs valami jó hatással. A távozását bejelentő (ezt megírtuk) Jessica Gonzales is írta a Twitteren, hogy az összes ABK (Activision, Blizzard, King) minőségellenőr szolidaritásból csatlakozott a Ravenhez. Azért vonulnak ki, mert a munkájuk felbecsülhetetlen értékű, és elfogadhatatlan, hogy egy multimillió dolláros cég úgy játszik a dolgozóival, hogy az év utolsó negyedévére jobb számokat tudjon a befektetőinek felmutatni.

A Better ABK amúgy később még azt is írta, hogy a szeretet és a szolidaritás jegyében a Treyarch összes központi QA-s embere kivonult, és megköszönték a sztrájkban szerepet játszó emberek szenvedélyét, mert szerintük a játékipar így jobb útra térhet. De talán ki kéne mondani: a fejétől bűzlik a hal.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu