Egy játékfejlesztő azzal vádolja az orosz fegyvergyártó Kalishnikovot, hogy ellopta a fegyvertervét

A Ward B csapat azt is állítja, hogy a fegyvergyártó lopott terveket használt az Escape From Tarkovhoz

 

 

Elég nehéz indie fejlesztőnek lenni, még akkor is, ha olyan iparági ismeretekkel rendelkezik olyan franchise-okból, mint a Call of Duty, Halo és Destiny, mint a Ward B. Így amikor egy orosz fegyvergyártó kopogtatott, és egy marketing partnerséget javasolt, a Ward B akinek szüksége lehet egy kis tőkeinjekcióra a játékába, ráugrott a lehetőségre.

2019 óta Ward B az Oceanic nevű játékon dolgozik, amely egy futurisztikus first-person shooter, és a Föld egy poszt-apokaliptikus változatában játszódik, ahol a globális felmelegedés miatt katasztrofálisan megemelkedett az óceánok szintje (innen a név). Lövöldözős játékként a fegyverek fontos szerepet játszanak majd az Oceanic játékmenetében, és a Ward B előszeretettel mutatta be az Oceanic fegyvereit, hogy izgalmat keltsen a játék iránt.

Az egyik ilyen fegyver a Mastodon EPM28 volt, egy energiapuska, amely a hagyományos sörétes puskalövedékek helyett akkumulátoros tárral rendelkezik. A fegyver minden bizonnyal elég menőnek tűnik ahhoz, hogy a Kalasnyikovot képviselő vállalkozó megkeresse a Ward B-t egy ajánlattal. Ők az EMP28 Mastodonból valódi fegyverkészletet készítenének a meglévő MP-155 sörétes puskájukhoz, a Ward B pedig a Mastodon készlet gyártóját a Kalasnyikov Csoportra cserélné.

A Ward B eleinte nagyon izgatott volt ennek a marketingüzletnek a lehetőségétől, de aztán a képviselő eltűnt, és hivatalos szerződés soha nem jött létre. Néhány hónappal később a Kalasnyikov bejelentette az MP-155 Ultima sörétes puskát, amely első pillantásra másképp nézett ki, mint a Mastodon, hogy ne lehessen összetéveszteni a kettőt. A Ward B vezérigazgatója, Marcellino Sauceda szerint azonban a Kalasnyikov ellopta a játéktervét.

„Teljesen ellopták,” – mondta Sauceda az IGN interjújában. Bár az általános testforma eléggé különbözőnek tűnik, Sauceda rámutat arra, hogy van elég apró részlet, hogy lássuk, Kalishnikov hol kezdte a Mastodonnal, mielőtt az MP-155 Ultima-nál kötött ki. Először is, ott van a kivehető szár kialakítása, ami Sauceda szerint egy valódi puskánál nem praktikus, de egy energia alapú fegyvernél, amelynek jelentősen kisebb a visszarúgása, teljesen jó. Aztán ott vannak a hurok és a sínek, amelyek némi hasonlóságot mutatnak.

De az igazi problémát Sauceda egy kis bemélyedés jelenti a fegyver bal oldalán. A Mastodonon ez a bevágás az a hely, ahol egy kis választókapcsoló lehetővé teszi a felhasználó számára a tüzelési mód megváltoztatását. Az MP-155-ön a kapcsoló nincs, de a bevágás még mindig ott van.

A Kalishnikov természetesen tagadja, hogy az MP-155 Ultima esetében a Ward B formatervezésének bármely részét lemásolta volna.

Mit tehet tehát a Ward B? Keveset. „Feladtuk a célt, hogy jogilag követeljük a tulajdonjogot” – mondta Sauceda. „Eljutottunk arra a pontra, amikor rájöttünk, hogy mivel a Kalashnikov Concern az országon kívül van, bármilyen hivatalos jogi lépés megtételéhez jelen kellene lennünk Oroszországban, amit sajnos a finanszírozásunk nem fedezne.”.

Hogy a helyzetet tovább súlyosbítsa, a Kalishnikov kölcsönadta az MP-155 Ultimate-et, hogy az Escape from Tarkovban puskaként használhassák. A Mastodon teljes kört tett meg a videojátékokból a való életbe, majd vissza a videojátékokba.

Forrás: globalgaming

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu