Guillermo del Toro filmre szeretné vinni a Kedvencek temetőjét

MOZI HÍREK – Guillermo del Toro szeretne egy új adaptációt készíteni Stephen King Pet Sematary, vagyis Kedvencek temetője című művéből.

 

 

Az elismert filmrendező, Guillermo del Toro folyamatosan dolgozik, egyik projektjét fejezi be a másik után – nemrég még arra is volt ideje, hogy „kölcsönadja” külsejét a Death Stranding Director’s Cut egyik szereplőjének, Deadmannek! Azonban van egy bizonyos Stephen King-történet, aminek feldolgozásával még nagyon szívesen bővítené alkotói munkásságát. Mivel a horror műfaját nagyra értékeli és rengeteg tapasztalattal rendelkezik, természetes, hogy King egyik története felkeltette del Toro érdeklődését. Ahogy azt nemrég a The Kingcast podcastjában kifejtette, a filmrendezőt most a Kedvencek temetője vonzza. Különösen azóta kísérti a történet, mióta maga is apa lett.

„Tudod, az a regény, aminek az adaptálásáért ölni tudtam volna…”

„…két verziója is van, de még mindig úgy gondolom, hogy talán egy elborult univerzumban egy nap újra megcsinálhatom, az a regény a Kedvencek temetője. Mert nemcsak ennek a legjobb az utolsó pár sora, de anno meg is ijesztett, amikor fiatal voltam. Apaként most jobban megértem, mint valaha is értettem, és ez megrémít. Százszor jobban.”

Kétségtelenül van logika del Toro érvelésében. A Pet Sematary Louis Creedet követi, egy orvost, aki családjával egy új otthonba költözik a vidéki Maine-ben, hogy új életet kezdjen. Sajnos kisfia, Gage életét veszti egy autóbalesetben, és a gyászoló apa képtelen továbblépni. A fiút egy helyi temetőben temeti el, ahol természetfeletti erők kísértenek, amelyek visszahozzák Gage-t az életbe, de ő már nem az az édes és ártatlan gyermek, aki volt, hanem valami egészen más…

Guillermo del Toro azt is elismeri, hogy a Kedvencek temetője adaptációjának esélyei csekélynek tűnnek, hiszen már több feldolgozás is készült. Mary Lambert rendezte az eredeti filmet, amely 1989-ben került a mozikba, és azt máig a horror műfaj klasszikusának és az egyik legjobb Stephen King-alapú mozinak tartják. Miután Lambert elkészítette a folytatást is, amely nem aratott akkora sikert, a franchise-t nemrég rebootolták, és 2019-ben Dennis Widmyer és Kevin Kolsch rendezők csináltak belőle új filmet. Vegyes kritikákat kapott, sok rajongó szerint nem érhetett az eredetihez, bár mások értékelték a történet felpörgetését és a cselekmény alternatív felfogását.

A tervek szerint ráadásul tovább bővítik a franchise-t egy közelgő előzményfilmmel, amelyet eleve streaming-formában kívánnak majd bemutatni, és az eredeti sztorinál évtizedekkel korábbra helyezi a cselekményt. Mivel egy újabb reboot esélye valóban elég csekély, kérdéses, hogy del Toro álma mikor válhatna valóra – már ha egyáltalán valóra válik.

Forrás: The Kingcast

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu