Problémák és pletykák a Final Fantasy 7 remake körül

A Final Fantasy 7 Remake-nek több kihívással is szembe kell nézzen a következő hetekben

 

 

A Final Fantasy 7 Remake Intergrade csütörtökön került az Epic Games Store-ba, és a megjelenése ellentmondásos volt, hiszen amellett, hogy magasabb az ára, mint más PC-s játékoknak, nem rendelkezik a PlayStation 5-ös társainak minőségével. Alex Battaglia, a Digital Foundry munkatársa szerint  „a legrosszabb AAA kiadás, amit hosszú idő óta láttam”, és azt ajánlotta, hogy ne vegyük meg.

Bár Alex nem felelős a Final Fantasy 7 Remake tudósításáért a Digital Foundry-nál, a Twitter-fiókján keresztül osztotta meg gondolatait a porttal kapcsolatban, ahol elmondta, hogy a játék látványvilága elfogadhatatlanul rázós. „A filmes játékoknak nem kellene ezt csinálnia” – írta Alex december 17-én, alig egy nappal az FF7R PC-s megjelenése előtt.

 

 

A Digital Foundry egy másik tagja, John Linneman megerősítette Alex állításait, és azt mondta, hogy a port katasztrófa. „A zökkenőmentes megjelenítés központi szerepet játszott a narratívában, és ez a verzió ezt veszélyezteti„. Úgy tűnik, a port problémái attól függetlenül jelen vannak, hogy milyen PC-n játszol.

 

A Final Fantasy 7 Remake Intergrade PC-s változata viszont a jelek szerint a Valve Steam platformjára készül, az Epic Game Store nemrég megjelent változatán talált fájlok szerint. A jelek szerint 2020 októberében készült, azaz hat hónappal a játék PlayStation 4-es debütálása után. A Twitter felhasználó @AtelierTool szerint a játék fájljaiban el van temetve egy Steam AppID, ami a Valve platformján minden játékhoz szükséges.

A PC-s verzió letöltésekor a játékosok azt is észrevették, hogy a játék a fájlok között egy „Steamworks” mappát is tartalmaz, ami arra utal, hogy a Steam verzió valószínűleg hamarosan megjelenik, amint lejár az Epic Game Store-ral kötött exkluzív szerződés.

A több éve várt Final Fantasy 7 Remake 2020 áprilisában jelent meg kizárólag PS4-re, majd tavaly júniusban kvalifikálta magát a PS5-ös verzióra, amelyhez 2021 júniusában az Intermission epizód is társul. Ha PC-n néhány napja meg is jelent, a cím még tartogatott egy kis meglepetést a PlayStation játékosok számára az év végére.

December 22-től, szerdától ugyanis a Final Fantasy 7 Remake-et letöltő PS5 játékosok ingyenesen megkapják a frissítést. A Yuffie-nak dedikált Intermission DLC-ért azonban továbbra is ki kell majd adnunk a pénzüket. Ezt azonban olcsóbban tehetik majd meg, mivel egy átmeneti 25%-os kedvezménnyel kínálják majd, aminek köszönhetően az ára körülbelül 15 euróra csökken.

Mindenesetre a Final Fantasy 7 ezen PS5-ös verziójának fejlesztései minden játékos számára előnyösek lesznek, jobb világítással, sokkal rövidebb betöltési idővel vagy egy extra nehézségi fokozat hozzáadásával felszerelve. A Final Fantasy 7 PC-s megjelenését viták árnyékolták be, amelyek közül a legnagyobbnak a Square Enix döntése tűnik, miszerint a játékot 70 dollárért/69,99 fontért árulja, ami a next-gen konzolokéhoz hasonlóan ugyan, de jóval magasabb, mint a kiadó más PC-s címei.

Forrás: játékok

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu