Disco Elysium-stílusú Obsidian RPG, közben katasztrófa az Everwild körül?

Az Xbox Game Studios egyik tagja körül nem tűnik olyan jónak a helyzet, egy másiknál pedig alakulnak a dolgok…

 

Jeff Grubb és Shpeshal Nick, két ipari bennfentesnek mondható személy (egyikük a VentureBeatnek ír, a másikuk pedig az Xbox Era podcast egyik műsorvezetője) az Xbox Era legújabb részében beszélt az Obsidian Entertainment két projektjéről. Project Missouri az egyik kódneve, ami Grubb szerint egy harcokat nélkülöző, Disco Elysium-stílusú, a XVI. századi Európában játszódó rejtélyt takar, amiben egy gyilkosság elkövetőjét igyekszünk megtalálni.

Ez állítólag 2022-ben (rövidesen már azt is írhatnánk, hogy idén) meg fog jelenni, és elvileg Josh Sawyer agyszüleménye. Őt pedig több játékról is ismerhetjük, így az ő esetében a munkássága beszél helyette. Meg is nevezzük: Neverwinter Nights 2, Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity. Azért ezeket sokan ismerik. De van egy másik projekt is, ami Grubb szerint szintén ácsingózik egy 2022-es megjelenésre. Ennek kódneve Project Belfry, ami egy Diablo-stílusú, durván illusztrált akció-RPG lehet a The Banner Saga készítőitől.

De beszéljünk az Everwildról is, ami a Rare-nél készül. Idén már hallottunk olyan pletykákat, hogy a stúdió a tabula rasa elvét követve újraindította a játék fejlesztését. Grubb szerint valódi katasztrófaként lehet az Everwild állapotát jellemezni. A stúdió megpróbál diplomatikusan beszélni róla, hogy az emberek ilyen-olyan dolgokat hallanak (eltávozó kreatív rendező, rebootolás), aminek túl nagy gondolatokat kerítenek, de Grubb szerint a problémát nem lehet a szőnyeg alá söpörni.

Újrakezdték a fejlesztését, és nem tudják, hogy milyen elvárásokat támasszanak neki, így az állapota is kérdéses. Ezzel foglalkoznak mostanában, és Grubb hozzátette, hogy ez nem pusztán színes jellemzés az ő részéről: a fejlesztők valóban nem tudják, hogy pontosan mi is történik az Everwilddal, amiről régebben azt hallottuk, hogy 2024-ig nem fog megjelenni, és ha igaz, amit a szivárogtató mond, akkor ez még optimistának is hangzik…

Mindez persze nem hivatalos, de a Rare háza táján talán túlzottan a Sea of Thievesre állt rá a csapat. Az Obsidian legalább lassan, de biztosan halad.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu