Az idei szupersztárok – A 2022-es év 22 legjobban várt játéka

ELŐZETES – Jelen állás szerint 2022 az utóbbi idők egyik legnagyobb játékévének ígérkezik, és íme a jövő év legjobban várt címei. Stílusosan, 22 darabot választottunk ki az idei év megjelenései közül.

 

 

2021 furcsa év volt, tekintve, hogy sok fejlesztő és stúdió itt érezte meg leginkább a világjárvány hatását. Ez viszont, ha valamit, akkor azt eredményezte, hogy olyan 2022-es videojáték-megjelenési ütemtervet hozott létre, ami abszolút páratlan az iparágban. Annyi várva várt játék megjelenése várható jövőre, hogy ha még a felét is elhalasztják 2022-ről, akkor is erős év lesz. Így jelenleg is rengeteg játékra számíthatunk, különösen, hogy az első félév szépen telik.

Meg kell jegyezni, hogy a lista néhány megkötéssel jár, konkrétan azzal, hogy a játékoknak 2022-re megerősített megjelenési ablakkal kell rendelkezniük. Így az olyan játékok, mint a Final Fantasy XVI nem kerültek be a listára, mivel nem biztos a megjelenésük. Végül, ez a lista megjelenési dátum és ablak szerint rendeztük, majd utána következnek betűrendbe szedve a 2022-es megjelenési ablakokkal rendelkező játékok.

 

A Dying Light 2-t fejlesztő lengyel cég erre hamarosan biztosan közölni fogja, hogy nem igaz az egész.

 

  1. Dying Light 2 Stay Human (február 4.)

 

2022 februárja és márciusa meglepően tele van videojáték-megjelenésekkel, és ennek a trendnek a nyitánya egy olyan játék, amelyről sokan nem hitték volna, hogy napvilágot lát. A Dying Light 2 Stay Human már jó ideje a köztudatban van, hiszen annak idején a több nyitott világú zombis játékok voltak a divatosak, és az első játék után vadonatúj ambíciókkal, egy lélegző, élő világgal jelentkezik. A halottak azonban nem az egyetlen ellenség, és érdekes lesz látni, hogy a Dying Light 2 hogyan lehel új életet egy régi formulába.

A Dying Light 2 február 4-én jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Stadia, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

 

A Sloclap egy francia kiadóval állt össze, hogy a kung-fu küzdőstílusra építkező Sifu játékából a polcra tehető kiadás is készülhessen.

 

  1. Sifu (február 8.)

 

Sifu első megjelenése nagy benyomást tett, ehhez kétség sem férhet. A Sifu egy beat ’em up akció-kalandjáték roguelike elemekkel. A végzetes sérülések is öregítik a főhőst, ami egyedi csavart ad a klasszikus kung-fu történetnek, amelyben a főhős családját meggyilkoló ellenséget kell levadásznia és legyőznie. Összességében eddig kiérdemelte a figyelmet, és érdekes lesz látni, hogyan állja meg a helyét a 2022 elején megjelenő halmozott videojáték-kiadások között.

A Sifu február 8-án jelenik meg PC-re, PS4-re és PS5-re.

 

Horizon Forbidden West már ingyenesen frissíthető lesz a PS4-en

 

  1. Horizon Forbidden West (február 18.)

 

A Horizon Forbidden Westben folytatódik Aloy utazása, aki az új címadó helyszínt fedezi fel, de az eddig mutatottak alapján úgy tűnik, rátesz két lapáttal mindenre, amit az első Horizonban tapasztalhattunk. Minden folytatásnak az elődjére kell építenie és bővítenie, és ez alól ez sem kivétel. A Horizon Forbidden West harcrendszerétől kezdve az akción és a felfedezésen át a képességfákig és a játékstílusokig minden úgy tűnik, hogy a jó irányba halad. Egy kiváló történetre is számíthatunk, úgy tűnik tehát, hogy lesz, jövőre érdemes lesz figyelni rá.

A Horizon Forbidden West február 18-án jelenik meg PS4-re és PS5-re.

 

A Bandai Namco és a FromSoftware nagyot robbantott: közel két évnyi csend után ismét bemutatták az Elden Ringet, amin George R.R. Martin is dolgozott.

 

  1. Elden Ring (február 25.)

 

Sokak személyes legjobban várt listájának élén áll az Elden Ring, a nagyra becsült fejlesztő FromSoftware legújabb Souls akció-RPG-je. Ez a legújabb a nehéz, büntető játékok, mint a Demon’s Souls, Dark Souls, Bloodborne és így tovább, hosszú sorában, mégis megvan a saját hangulata és különlegessége is. A FromSoftware a Souls formulát egy nyílt világú környezetbe viszi át, és ez már önmagában hihetetlenül ambiciózusan hangzik. Ráadásul a játék rendezője, Hidetaka Miyazaki is úgy emlegette az Elden Ringet, mint az ideális játékát, szóval, ha minden jól megy, igazi klasszikusra számíthatunk.

Az Elden Ring február 25-én jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

 

A Square Enix számos új részletet árult el a Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin-ról

 

  1. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin (március 18.)

 

Az első Final Fantasy-játék koncepcióira épülő és néhány Souls-szerű elemet tartalmazó Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin című játékban a játékosok Jack, Jed és Ash szerepébe bújnak, akik a Káosz megölésére törnek. Ők állítólag a fény harcosai, de kételkednek önmagukban, ami egy kellemes csavart ad a klasszikus képletnek. A játékban kiterjedt munkarendszer található, olyan osztályok jelennek meg, mint a Dragoon, Monk, Thief, Knight és különböző Mages (White, Black Red). Összességében ez egy egyedi megközelítés, amely nagyon is kiemelkedik a márciusi megjelenések közül.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin március 18-án jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

 

Néhány napja kiszivárgott, hogy a Gearbox és a 2K egy spin-offon dolgozik a saga főszereplésével, melynek Tiny Tina lesz a főszereplője.

 

  1. Tiny Tina’s Wonderlands (március 25.)

 

A Borderlands és a Dungeons and Dragons mindig is különleges kapcsolatban állt egymással, a Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep-t gyakran az egyik legjobb Borderlands DLC-ként emlegetik az összes játék közül. Ugyanezt a koncepciót bővíti ki a Tiny Tina’s Wonderlands a jövő év elején, ahol a játékosok Fatemaker-ként egy osztályt vehetnek fel (ez lehet a BRR-Zerker, Clawbringer, Spellshot, Stabbomancer, és a jelek szerint még több is). Ha ezt a DnD RPG elemekre helyezett hangsúlyt kombináljuk a Borderlands zsákmány és fegyverek megközelítésével, akkor ez egy vad utazásnak hangzik.

A Tiny Tina’s Wonderlands március 25-én jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

 

A Square Enix hamarosan egy korrekt játékkal, a Forspoken jelentkezhet, amit a Luminous Productions fejleszt. Ezt eddig Project Athia néven ismerhettük!

 

  1. Forspoken (május 24.)

 

A Forspoken több szemöldököt is felhúzott, mivel a játékmenetre és a nyílt világban játszódó, narratívára épülő történetre helyezi a hangsúlyt a teljes átjárhatósággal. A főszereplő Frey Holland, egy nő, akit New Yorkból került ebbe a fantáziavilágba, és mágikus erőket használva kell keresztül utaznia rajta és talán megmenteni ezt az univerzumot, talán csak hazatalálni. Van egy Cuff nevű furcsa, „érző” karkötője is, érdekes lesz látni, hogyan működik ez a karakterdinamika. A rajongóknak az elkövetkező hónapokban többet is megtudhatnak róla.

A Forspoken május 24-én jelenik meg PC-re és PS5-re.

 

A Saints Row rebootot hevesen kritizálják a rajongók, de a fejlesztője, a Volition kijelenti, hogy "nem fogunk meghátrálni"; bár a trailerét hegyekben állnak a nemtetszések.

 

  1. Saints Row (augusztus 23.)

 

A Saints Row idén rebootot kap, ami bizonyos értelemben visszavezeti a franchise-t az alapokhoz. A galaxis átvétele helyett Az újfajta főnök más bandák elégedetlen tagjaiból állít össze egy új bandát, hogy átvegyék a hatalmat Santo Ileso városában a Los Panteros, az Idols és a Marshall Defense Industries felett. A városban kilenc különböző kerületet vehetnek át a játékosok, és indíthatnak vállalkozásokat és egyebeket. A kooperatív játék visszatért, a játékosok megtervezhetik saját főnöküket, és a Saints Row egyedi küldetésmenettel rendelkezik, ahol a küldetések teljesítése a kooperatív világban befejezi azt a történetben. Összességében, bár egyesek nem feltétlenül voltak elégedettek az irányvonallal, a klasszikus Saints-játékok rajongóinak érdemes szem előtt tartaniuk.

A Saints Row augusztus 23-án jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

 

A Starfield, Todd Howard és a Bethesda űrkalandja 2022-ben érkezik, kizárólag Xbox platformokra.

 

  1. Starfield (november 11.)

 

Nem túl gyakran fordul elő, hogy egy fejlesztő több mint egy évvel a megjelenés előtt megnevez egy konkrét megjelenési dátumot, de a Bethesda éppen ezt tette a Starfielddel. Valószínűleg azért, mert november 11-e különleges a cég számára, hiszen ez egyben a Skyrim évfordulója is, de a Bethesda bízik ebben a dátumban. Még mindig nem sok mindent erősítettek meg a játékkal kapcsolatban, de a játékosok készen állnak arra, hogy megnézzék, a Bethesda legújabb IP-je hogyan állja meg a helyét olyan nagyok mellett, mint a The Elder Scrolls és a Fallout. A következő egy év során egyre több és több információ válik elérhetővé, miközben a Starfield koncepciórajzai lassan tovább épül a kép.

A Starfield 2022. november 11-én jelenik meg PC-re és Xbox Series X/S-re.

 

A Bethesda szerint ne nagyon bízzunk abban, hogy a Rambo-stílus sikeres lesz a Redfallban.

 

  1. Redfall (2022 harmadik negyedéve)

 

Az Arkane idén rengeteg dicséretet kapott a Deathloopért, jövőre pedig egy teljesen más platformra készül egy újabb cím. A Redfall jövőre jelenik meg PC-re és Xbox Series X-re, és egy nyílt világú akció-kalandos first-person shooter lesz. A játékosok négy karakter (Devinder kriptozoológus, Layla telekinetikus, Remi harci mérnök és Jacob mesterlövész) egyikét alakítják, akik vámpírokat és embereket gyilkolnak egy Left 4 Dead-szerűnek tűnő, vámpírokra épülő játékban. Az Arkane már többször is bizonyította jó hírnevét, és sokan izgatottan várják, hogy hogyan nyúlnak ehhez a bizonyos műfajhoz.

A Redfall a tervek szerint 2022-ben jelenik meg PC-re és Xbox Series X/S-re.

 

Ez a jelző nem is derogatív, ugyanis tényleg az XCOM-játékok fejlesztői készítik a Marvel's Midnight Suns játékot...

 

  1. Marvel’s Midnight Suns (2022 3Q/4Q)

 

Az elmúlt évek kegyesek voltak a Marvelhez, nem csak filmes, de videojátékos fronton is. Az olyan sikerek után, mint a Spider-Man és Marvel’s Guardians of Galaxy, nagy a felhajtás minden Marvel-játék iránt, és a Marvel’s Midnight Suns ezt használja ki. Az XCOM sorozathoz hasonló játékmenettel a rajongók létrehozhatják saját testreszabható szuperhősüket, akit The Hunter néven ismerhetnek meg, és játszhatnak Vasemberként, Amerika kapitányként, Rozsomákként, Doctor Strange-ként, Penge-ként, Ghost Rider-ként/vel, és még sok más játékossal, és nem kétséges, hogy a Marvel + XCOM rengeteg figyelmet kapott.

 

A Marvel’s Midnight Suns 2022-ben jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Switch-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

 

Gollam - Az Unreal Engine-t használni tervező The Lord of the Rings: Gollum megjelenését 2021-re tűzték ki.

 

  1. A Gyűrűk Ura: Gollam (2022 negyedik negyedéve)

 

A Gyűrűk Ura rajongói már jó ideje várják Gollamot, de mindez megérheti. Minden, amit eddig mutattak, minden jó hangot eltalált Gollam személyiségének bemutatásához, valamint a LOTR világához való ragaszkodáshoz. A film A Gyűrűk Ura és A hobbit eseményei előtt követi Gollamot, és a rajongók jelenleg arra számíthatnak, hogy 2022 végére maguk is megnézhetik.

A Gyűrűk Ura: Gollum 2022-ben jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Switch-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

 

Állítólag a Dead Space Remake felújítása már készül az Electronic Arts felügyeletével, és ez is jele lehet annak, hogy a kiadó pénzt lát az egyjátékos játékokban.

 

  1. Dead Space (2022 vége)

 

A Dead Space egy szeretett túlélőhorror franchise, így amikor bejelentették, hogy teljes remake készül, sokan megdöbbentek. Az eredeti bejelentés óta nem sokat mutattak, de minden, amit eddig látthattunk, nagyon ígéretesnek tűnik. Az eredeti játék nagy része megmaradt, csak feldobva továbbfejlesztett eszközökkel, modellekkel és környezetekkel. Ráadásul kihasználja majd az Xbox Series X és a PS5 SSD-it, hogy a Dead Space-t „megszakítás nélküli sorozatfelvételként”, töltőképernyők nélkül mutassa be. A rajongóknak már csak várniuk kell, hogy többet tudjanak meg, de jelenleg 2022 végére tervezik.

A Dead Space 2022-ben jelenik meg PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

 

A Plague Tale: Innocence kiemelkedően jó játék volt (ezért nem is csoda, hogy PlayStation 5/Xbox Series verziót is kapott), és emiatt jó látni, hogy a stúdió lehetőséget kapott a folytatásra, A Plague Tale: Requiem címmel.

 

  1. A Plague Tale: Requiem (2022)

 

Az A Plague Tale: Innocence folytatása: az A Plague Tale: Requiem: Requiem mindent átvesz az eredetiből, és újabb szintre emeli. Amicia és Hugo utazása még nem ért véget, hiszen délre, új régiókba és városokba utaznak, hogy megpróbálják megfékezni Hugo átkát. Az ereje még mindig kísérti őket, de egy megjósolt sziget talán válaszokat tartogat a testvérpár számára, miközben ismét egy brutális és szívszorító utazásra indulnak.

A Plague Tale:  Reqiuem a tervek szerint 2022-ben jelenik meg PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

 

A már több éve bejelentett játékot a francia kiadó az idei E3-on mutatta meg először komolyabban.

 

  1. Avatar: Frontiers of Pandora (2022)

 

A Disney az Avatar: Frontiers of Pandora láttán bízta meg a Ubisoft Massive-ot egy nyílt világú Star Wars RPG-vel. Ez elég erős dicséret egy olyan játékért, amiből a nagyközönség még nem sokat látott, de várhatóan 2022-ben jelenik meg. Amit azonban a Frontiers of Pandorából mutattak, az igazán gyönyörű, és a játékosok – egy Na’Vi-ként – a nyugati határvidékre utaznak, hogy visszaszorítsák az RDA erőit. Ez egy önálló történet, amely közvetlenül nem kapcsolódik James Cameron Avatarjához, de ettől függetlenül a csúcsfokra pörgetheti a rajongók szeretetét a franchise iránt.

Az Avatar: Frontiers of Pandora 2022-ben jelenik meg PC-re, PS5-re, Stadia-ra és Xbox Series X/S-re.

 

A 2017-es The Game Awards során bejelentett Bayonetta 3-ról remélhetőleg senki sem feledkezett meg.

 

  1. Bayonetta 3 (2022)

 

A Bayonetta 2 2014-ben jelent meg, de sok rajongó mindig is remélte és hitte, hogy lesz egy harmadik rész. Bár 8 év után sok játékfranchise-t elfelejtenek, de ebben az esetben a sok eltelt idő csak felfokozta a várakozást. Az első hivatalos Bayonetta 3 trailert 2021 szeptemberében mutatták be, ami megerősítette a 2022-es megjelenési dátumot. Ez nem csak a megjelenés előtti hype-ot építette fel, de rengeteg rajongó találgatott a világról, a karakterekről és egyebekről is.

A Bayonetta 3 a tervek szerint 2022-ben jelenik meg Nintendo Switch-re.

 

Glen Schofield újra támad, és szerinte az egyjátékos játékok sosem fognak eltűnni.

 

  1. The Callisto Protocol (2022)

 

Természetesen nem a Dead Space remake az egyetlen dolog, amire a sci-fi-horror rajongók várhatnak. Bár eléggé meghökkentő, hogy a The Callisto Protocol a PUBG univerzumában játszódik, de egy túlélőhorror-játékról beszélhetünk ezúttal a Dead Space társalkotójától, Glen Schofieldtől. Az év 2320, a Callisto Protocol játékosai pedig a Black Iron nevű börtönkolónián találják magukat, amely a Jupiter Callistóján található. Ja, és egy idegen invázió is zajlik, mintha egy börtönkolónia az űr ürességben nem lenne elég rémisztő.

A The Callisto Protocol 2022-ben jelenik meg PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

 

A PlayStation adatbázisa olyan időpontokat fedett fel, amiket talán nem kellett volna.

 

  1. God of War: Ragnarok (2022)

 

A God of War: Ragnarok lényegében a Sony és a Santa Monica legrosszabbul őrzött titka. Ez Kratos északi sagájának második és egyben utolsó játéka, és a rajongók már hónapokkal azelőtt beszéltek róla, hogy felfedték volna, és mielőtt megkapta volna az első trailert és infódömpinget. Sokan meglepődtek, amikor megtudták, hogy ez a saga vége, mert egy újabb trilógiára számítottak, de ez csak egy még több történettel és akcióval teli belépőt jelent. Összességében egy epikus utazásnak tűnik, amely a 2018-as God of War összes kérdésére választ ad, és érdekes lesz látni, mi lesz belőle és hogyan zárul a nagy kaland.

A God of War: Ragnarok 2022-ben jelenik meg PS4-re és PS5-re.

 

A Warner Bros. Games Montreal (akiktől legutóbb, már egy teljes konzolgenerációval ezelőtt a Batman: Arkham Originset láthattuk...) már a Gotham Knights után érkező játékon dolgozik.

 

  1. Gotham Knights (2022)

 

A jövő év rengeteg négyjátékos kooperatív játékot tartogat a láthatáron, és a Gotham Knights is ezek közé tartozik. A játékosoknak Robin, Batgirl, Red Hood és Nightwing képességeinek felhasználásával kell megvédeniük Gotham Cityt a Bagolyudvar és más fenyegetések ellen. Batman állítólag meghalt, és ez egy még sötétebb történet témáját adja meg. A rajongók egyelőre sötétben tapogatóznak, de a kiszivárgott információk szerint a Gotham Knights jövő év elején jelenik meg.

A Gotham Knights 2022-ben jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

 

A Hogwarts Legacy-t már világszerte várták a rajongók, és most már előrendelhető.

 

  1. Hogwarts Legacy (2022)

 

A rajongók már jó ideje vágytak egy vérbeli Harry Potter RPG-re, amelyben a játékosok a Roxfort diákjai, és majdnem ugyanilyen régóta pletykáltak már egy fejlesztés alatt állóról. Trailer-szivárgások és egyéb kiszivárogtatások tették ezt még konkrétabbá egy ideje, hogy aztán végre kiderüljön, hogy a Hogwarts Legacy-t már fejlesztik. A Hogwarts Legacy végül 2022-re csúszott, de a franchise rajongói számára, akik már olyan régóta vártak erre a játékra, valószínűleg megérte. Érdekes lesz látni, hogy mi lesz a vége az évek óta tartó várakozásnak és reménykedésnek.

A Hogwarts Legacy a tervek szerint 2022-ben jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

 

A Suicide Squad: Kill the Justice League egy univerzumban játszódik majd a Batman Arkham-szériával, míg a Gotham Knights nem.

 

  1. Suicide Squad: Kill The Justice League (2022)

 

Valamikor jövőre a játékosok Harley Quinn, Deadshot, Boomerang kapitány és/vagy King Shark szerepébe bújnak majd a címadó Suicide Squad tagjaként. Minden, amit eddig mutattak az Öngyilkos osztagról: Kill The Justice League hihetetlenül ígéretes és csábító, hiszen az Igazság Ligájának különböző, Brainiac irányítása alatt álló tagjai ellen harcolnak. Ez elkerülhetetlenül Superman elleni harcokat jelent (többek között a Zöld Lámpással, a Villámmal és potenciálisan még Batmannel is), és ha a játék ezt élvezetesen prezentálja, akkor érdemes lesz rá várni.

Suicide Squad: Kill The Justice League 2022-ben jelenik meg PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

 

A játékról a nagy N nagyon hallgat (valószínűleg még ők maguk sem tudják, hogy milyen nevet adnak neki), de azért láthattunk belőle egy keveset: irány az ég.

 

  1. Zelda: Breath of the Wild 2 (2022)

 

Végül, de nem utolsósorban a The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2, vagy bármi is lesz végül a megfelelő címe. A legutóbbi trailer végén 2022 jelent meg a képernyőn, és bár ez csak vágyálomnak tűnik, reális esély van rá, hogy a játékosok jövőre Hyrule-ban kalandozhatnak. Ha ez így van, akkor a Nintendo rajongói jövőre tényleg a mennyben érezhetik magukat Bayonettával, Kirbyvel, Zeldával és egyebekkel – ami nem túl meglepő, tekintve, hogy 2021-ben a Nintendo játékai uralták egyes eladási listákat.

-theGeek-

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu