Új csavarral fog támadni a Mario Kart 9

A Nintendo Switch egyik killer appja hiába jelent meg az elődjén, az új verzió még nagyobb sikernek örvendett, így nem csoda, hogy a japán cég a folytatáson, a Mario Kart 9-en  töri a fejét.

 

A Mario Kart egy olyan franchise, ami a SNES-es rajtja óta szinte megállíthatatlanul sikeresnek nevezhető. Tény, voltak azért nem olyan kiemelkedő felvonások is a sorozatban, de mégis akkora hatással volt a játékiparra, hogy például Crash Bandicoot is kapott egy gokartos spinoffot (amit még a Naughty Dog valósított meg 1999-ben PS1-re), nem beszélve sok-sok egyéb próbálkozásról.

A Mario Kart 8 2014 májusában jelent meg a Nintendo Wii U-ra, amiről ki lehet nyugodtan jelenteni, hogy messze nem hozta a sikereket, pláne nem az elődje, a kazuár játékosok felé nyitó Wii után. Ezért nem csoda, hogy a nagy N több, Wii U-exkluzívnak tervezett játékát átportolta, kibővítette, hogy aztán a Nintendo Switch-en taroljon (itt rengeteg példát lehetne említeni). Ezek közé tartozik az antigravitációs (illetve a lökésekből rövid ideig tempót növelő) csavarral jelentkező Mario Kart 8 is: a Deluxe alcímű kiadás 2017 áprilisában jött ki a Switch-re, és csak itt jó negyven millió értékesítést hozott össze. Röviden: ez a Switch legkelendőbb játéka. És megérdemelten az.

A japán játékiparra koncentráló Kantan Games konzultációs cég elemzője, Dr. Serkan Toto a Gamesindustrynak azt nyilatkozta, hogy a talán idén már meg is jelenő Mario Kart 9 már aktívan fejlesztés alatt áll (Nintendo Switch-re, ezt talán nem kell megemlítenünk…?), és új csavart tesz bele a Nintendo. Persze azt nem mondta el, hogy mit (akkor valószínűleg a Nintendonál dolgozó bennfentes kapcsolata ki lenne rúgva), de ez valahol várható volt, hiszen ha egy franchise kifejezetten sikeres, akkor üzletileg nem lehet kihagyni a következő felvonást (vagy a folytatást, ha új IP-ről beszélünk).

A Nintendo viszont egy olyan cég, ahonnan szinte semmi nem szokott komolyabban kiszivárogni (miközben a nyugati kiadóktól szinte megállás nélkül hallunk ilyesmit…), úgyhogy talán júniusig, az E3-ra időzített Nintendo Directig várnunk kell a bejelentésre…

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu