A Red Dead Redemption 2 játékosok kampányt indítanak, hogy a Rockstar frissítse a Red Dead Online-t

Hónapok óta nem kaptak semmilyen hírt, ami hatalmas frusztrációt váltott ki a Red Dead Redemption 2 közösségben.

 

Ha az elmúlt napokban a közösségi médiában voltál, akkor láthattad a #SaveRedDeadOnline hashtaget, amely körülbelül 20 000 tweetet tartalmaz, és amely része a Red Dead játékosok nagy mozgalmának, amellyel a Rockstar figyelmét próbálják felhívni.

Nem ez az első, sőt, nem is a második vagy harmadik alkalom, hogy ilyesmit látok, és úgy tűnik, hogy a Red Dead Redemption 2 online módjának elhanyagoltsága egy régóta fennálló problémára vezethető vissza, szemben a sokkal régebbi, de szélesebb körben játszott és jövedelmezőbb GTA Online-nal, amely a Rockstar örök aranytojást tojó tyúkja.

Ez a legutóbbi dühkitörés a rajongók részéről azután történt, hogy a Rockstar bejelentette, hogy a 2022-től kezdődő új Red Dead-tartalmak összessége csak a régebbi, meglévő tartalmi kiegészítésekből származó update lesznek, semmi egyéb újdonság.

 

 

A Red Dead Online állapotával kapcsolatos korábbi tiltakozások során a játékosok mind bohócruhát öltöttek magukra. Ezúttal nem tudom, hogy terveznek-e játékon belüli akciót, de úgy tűnik, hogy az elmúlt években nem sok minden jött össze ebből a felzúdulásból. Ehhez képest a Rockstar a GTA Online-nak gyakori, méretes frissítéseket ad, legutóbb egy új sztoriküldetés-sorozatot, amelyben a GTA 5-ből ismert Franklin és Dr. Dre szerepel. Az RDO 2 játékosok, köztük a nagyobb profilú alkotók, ezt nem viselik jól.

  • Frissítések készítése a GTA Online-hoz
  • A GTA 6 munkálatai (az 5. rész soha véget nem érő sikere miatt régóta késik).
  • Más projekteken dolgoznak (a legújabb pletykák szerint egy új Bully játékon, de ki tudja).

Így a Red Dead Online frissítései eléggé lecsúsznak a prioritási listáról a nihilbe, és ez természetesen frusztráló a játékosok számára, akik azt hitték, hogy ez egy „élő” játék lesz, amely hosszú ideig tart és ugyanolyan jól kezelik, mint a társcímét, a GTA Online-t. Ez messze nem így történt.

Kétlem, hogy a Rockstar valaha is csak úgy hivatalosan bejelenti, hogy leállítja az új Red Dead Online-tartalom fejlesztését, mivel azt akarják, hogy azok, akik eddig kitartottak, továbbra is fizessenek. De sok játékos egyszerűen már a végponton van, és úgy tűnik, hogy a Rockstarnak nincs sok mondanivalója, amikor ezek a tiltakozások megtörténnek.

A GTA a Rockstar pénzautomatája, és az első, második és harmadik prioritásuk, legyen szó akár remake-ekről, online kiegészítésekről vagy közelgő folytatásokról. Nem tudom, mi változtathatna a Red Dead Online sorsán, de nem lennék meglepve, ha a legnagyobb tartalmi frissítésekből már nem lesz semmi.

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu