Egy tanulmány megbecsüli, mennyi pénzt veszítene a PlayStation, ha a Call of Duty Xbox-exkluzív lenne

A Microsoft elkötelezte magát a megállapodások betartása mellett, de a 2023 utáni Call Of Duty megjelenések még mindig a levegőben lógnak

 

 

 

2022 az iparág történetének egyik legnagyobb hírével indult: A Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot, és ezzel átvette az irányítást a videojátékok egyik legikonikusabb és legjövedelmezőbb franchise-ja felett. A csillagászati akvizíció értéke megközelítette a 70 milliárd dollárt, és a híres Call of Duty franchise átvételéről szólt.

A versenytársak visszatetszése nem váratott magára, ami a Sony-t a felvásárlás után tőzsdei összeomlásba sodorta. De még mindig sok megoldásra váró kérdés volt, és az egyik legfontosabb a Call of Duty jövőjét érintette a PlayStationon. A Wall Street Journal előrevetítette a lehetséges forgatókönyveket, amikor egy tanulmányt tett közzé, amelyben megbecsülte, hogy a Sony mennyit veszítene, ha a Microsoft úgy döntene, hogy leveszi az Activision zászlóshajó franchise-ját a PlayStation konzolokról.

A PlayStation 10 és 30 milliárd jen, azaz 87 millió dollár és 260 millió dollár közötti összegű jogdíjat veszítene. Phil Spencer egyelőre elkötelezte magát amellett, hogy a sorozat a Sony konzoljain üzleteljen, és barátságos üzenetet küldött a japán cég iparágban betöltött szerepének fontosságáról.

A Bloomberg újságírója, Jason Schreier azonban nemrég új információkat osztott meg, amelyek további bizonytalanságot keltenek a háborús franchise jövőjét illetően az Activision-PlayStation megállapodások megszűnése után. Ezek közé tartozna a sorozat következő három játéka, amely két alapcímet és egy 2024 előtt érkező Call of Duty: Warzone átdolgozást tartalmazna.

Forrás: eseuro

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu