A Nintendo hibrid konzol átlépte a 100 millió eladott darabszámot

A Nintendo Switch továbbra is megállíthatatlan: A hibrid konzol átlépte a 100 millió eladott darabszámot. 

 

Az adatok megfelelnek a japán vállalat által közzétett legutóbbi pénzügyi eredményjelentésnek. Az elért szám és a Switch 2017-es megjelenése óta eltelt idő alapján a hibrid gyorsabban fogy, mint a PS4 és a Wii és a többi sikeres konzol, ha ugyanezt a különbözetet nézzük. Miközben a hibrid sikerét az OLED modell 2021 végén történő bevezetése is elősegítette.

A közel 4 millió eladott darabszámmal a Switch már megelőzte a Wii és a PlayStation konzolok összesített eladásait. A Wii 101,63 millió, míg a PS1 102,49 millió eladott darabot tudhat maga mögött. 

Területileg csak Japánban több mint 24 millió konzolt adtak el belőle. Amerikában 40 millióval többet, míg Európában majdnem 27 milliónál, a világ többi részén pedig 12 milliónál tart az eladási adat.

A japán adatok nem meglepőek, hiszen a Switchből ötször annyi konzolt adtak el Japánban 2021-ben, mint az összes többi konzolból. Más piacokon, például az Egyesült Államokban szintén dominancia tapasztalható, ami az évek során folyamatosan erősödik. Az Egyesült Államokban ez volt a 2021-es év legkelendőbb konzolja, egyben a karácsonyi ünnepi időszaké is.

Forrás: 3djuegos.com 

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu