A Nintendo nagyon durván sok zenés videót tiltott le YouTube-on!

Egy YouTube-csatorna nem kevesebb mint 3500 (!) szerzői jogi tiltást szenvedett el a japán cégnek miatt…

 

GilvaSunner a Twitteren írta, hogy néhány napja 1300 videóját tiltotta el a nagy N, ami már alapból is elképesztően hangzik, viszont ezt a Nintendo képes volt tovább rontani, ugyanis további 2200 videója lett elérhetetlen a YouTube-on.

Ezek mind kizárólag zenéket tartalmaztak, és a csatorna tulajdonosa szerint további tiltásokra kell felkészülni. Ezt átgondolta az utóbbi pár napban, és úgy határozott, hogy nem sok értelme maradt életben tartani a csatornát, így a GilvaSunner YouTube-fiók február negyedikén, azaz pénteken törölve lesz.

Szerinte sok eltérő vélemény van arról, hogy mi is történik, és ő mindegyik oldalt meg tudja érteni. Tudja, hogy sok olvasója és követője számára csalódást okozott a bejelentéssel, de reméli, hogy tiszteletban tudjuk tartani a döntését, mert ő tovább akar állni, és mással szeretne foglalkozni. Megköszönte a több mint tizenegy évnyi támogatásunkat (ami ennél is több lehet, ha a GilvaSunner előtt is már követtük az illetőt), továbbá a sok kedves üzenetet, amit neki írtunk. Szerinte lenyűgöző volt az, hogy a videojátékos zenei szcéna olyan sokat nőtt az utóbbi egy tucatnyi évben. Arra kért mindenkit záró soraiban, hogy a zeneszerzőket és a közösséget is egyaránt támogassuk.

Mindez tehát a Nintendo játékainak zenéinek feltöltése miatt következett be. Nem játékmenetről van szó, nem valami rajongói hackről vagy modról. Kizárólag zenékről. Olyan zenékről, amiket a nagy N nem nagyon szokott elérhetővé tenni zenei szolgáltatókon keresztül, így mondhatni a Nintendo magánál tartja a játékainak soundtrackjeit, ami többnyire teljesen érthetetlen lépésnek tűnik.

Tény, ott volt a Nintendo Creators Program, amin keresztül a japán cég játékaiból szabadon lehetett publikálni a videókat, de nem véletlenül használtunk múlt időt. A nagy N-nek nem lenne sokkal célszerűbb, ha a feltöltéseket NEM tiltja le, hanem reklámokat tesz rá, és az ebből származó bevételből fizetne a zeneszerzőknek? Csak mi látjuk túlzottan földhöz ragadt módon ezt…?

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu