Benedict Cumberbatch „megszédült”, hogy Oscar-díjra jelölték A kutya karmai köztért

MOZI HÍREK – A kutya karmai közt idén 12 díjra esélyes az Oscar-gálán, köztük a legjobb színészi alakítás díjára a film főszereplője, Benedict Cumberbatch.

 

 

Kijöttek az idei Oscar-jelölések, és bár ez nem éppen nagy meglepetés azok számára, akik látták a filmet, A kutya karmai közt az egyik legnagyobb befutó. Összesen egy tucatnyi jelölést kapott, a főszereplő Benedict Cumberbatch pedig a legjobb színészi alakításért indul a filmben Phil Burbank szerepéért. Cumberbatch számára ez már a második jelölés a legjobb színészi alakítás kategóriában, korábban a 2014-es Kódjátszma című filmért szintén jelölték a díjra.

A The Hollywood Reporternek adott új interjújában Cumberbatch bevallotta, hogy a film elismerései miatt „elszédült”, bár alázatosnak és büszkének is érzi magát a siker láttán. A színész a film útjáról is elmélkedett, megszületésétől kezdve egészen addig, hogy most az Oscar-díjátadón ekkora figyelmet kapott.

„Eléggé szédülök. Csodálatos, alázatos és nagyon hálás dolog, hogy részese lehetek ennek a rendkívüli utazásnak.”

Ez egy olyan beszélgetés, ami most már majdnem három éve kezdődött… beszélgetés Jane-nel erről a rendkívüli, igazán összetett karakterről ebben a csodálatos történetben és az emberek összeütközéséről ebben a gyönyörű tájban és korszakban.”

A kutya karmai közt rendezőjét, Jane Campiont a legjobb rendezői díjra is jelölték, a film maga pedig a legjobb filmnek járó elismerést kaphatja meg. Benedict időt szakított arra is, hogy dicsérje Campiont a filmmel kapcsolatos munkájáért, és elmondta, hogy már akkor tudta, hogy valami különlegesnek a részese, amikor először látta a végső vágást.

„Annyira elragadó. Igazán intuitív boszorkány, egyszerűen csodálatos varázsa van. Nagyon spirituális ember. És ő inkább ismer téged, minthogy látna vagy vizsgálgatna. Ő az, akivel találkoztam… Ez tényleg a vizuális médiumok leggazdagabb felhasználása. És amikor először láttam… láttam, hogy én is része vagyok annak a világnak, aminek a része vagyok, és ettől elszálltam, és azt gondoltam, hogy ó, Istenem, egy igazán nagyszerű moziban vagyok.”

Közben Cumberbatch színésztársai is kaptak némi elismerést. Kirsten Dunstot a legjobb női mellékszereplőnek járó díjra jelölték, míg Jesse Plemons és Kodi Smit-McPhee a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjért szállhatnak versenybe. Cumberbatch arról is beszélt, mennyire örül annak, hogy barátai és színésztársai is jelölést kapnak.

„A három barátom – mi egy kvartett vagyunk. Jesse rendkívüli mindenben, amit csinál, ő egy olyan mélységesen tehetséges színész, aki mindent a realizmusra alapoz, ami intuícióra és némi saját varázslatra, de kemény munkára is épül. Annyira gyengéd, amit George-dzsal csinál, annyira szívszorító, és nagyon örülök, hogy megkapja ezt az elismerést mind a BAFTA-n, mind az Oscaron, és Kodi természetesen egy rendkívüli teremtés, aki egy különleges karaktert játszik, és egyszerűen kiveri a biztosítékot. Kirsten szintén, micsoda utazáson megy keresztül Rose-ként… ő egy elképesztő színésznő.”

A kutya karmai közöt jó eséllyel tarolhat az Oscar-díjátadón

A filmet a fent említetteken túl többek között a következő kategóriákban is jelölték: Legjobb adaptált forgatókönyv, Legjobb hang, Legjobb eredeti filmzene, Legjobb vágás, Legjobb operatőri munka és Legjobb díszlettervezés.

Cumberbatchnek ezúttal nagy esélye van a győzelemre, bár kemény konkurenciával kell szembenéznie. A legjobb férfi főszereplőnek járó jelölések között szerepel még Javier Bardem Az élet Ricardóéknál címszerepéért; Andrew Garfield a tick, tick… Boom! című filmért, Will Smith a Richárd királyért és Denzel Washington A Macbeth tragédiájáért.

Az Oscar-díjátadó 2022. március 27-én kerül adásba az ABC műsorán.

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu