Portal: Companion Collection: Nintendóra ugrik a Valve! [VIDEO]

Nocsak, erre nem sokan számítottunk: a Portal a Nintendo Switch-re is meg fog jelenni!

 

A Portal: Companion Collection tartalmát már a nevéből is ki lehet silabizálni, de a Nintendo weboldala elmagyarázza helyettünk: a Portal első és a második részét is megtalálhatjuk a pakkban, és a Nintendo Switch így megkapja a komoly újításokkal 2007-ben felbukkanó játékmenetet, a sötét humort, illetve a felfedezés élményét, ami joggal nyert nem kevés díjat az évek során. (A Portal 2 pedig ugye 2011 áprilisában jutott el közénk… a harmadik részről meg nem beszélünk, ismervén a Valve-ot és annak a hármas számmal való viszonyát.)

A Portalban egy eléggé kísérleti portálalkotó eszközt használhatunk, hogy a fizikai puzzle-ket és a kihívásokat teljesíteni tudjuk. Az objektumok mellett magunkat is át kell manőverezni a térben, mert ez szükséges lesz a rejtélyes Aperture Science Laboratories felfedezéséhez. A második részben visszatérünk a laboratóriumokba, és bizony a folytatásból sem marad el GLaDOS, a veszélyes, hataloméhes mesterséges intelligencia, akit talán a System Shockból Shodan ihletett meg valamelyest…

Több karakter is felbukkan a folytatásban, és a bővítés a labor területére is vonatkozik, ugyanis az első részben nem látott szekciók is felbukkannak a Portal 2-ben, ami a puzzle-k változatosságát is feljebb tekerte. Kooperatív játékmód is van benne, így helyi, osztott képernyős, vagy online multiplayer is vár a játékosokra, így közösen is gondolkodhatunk a portálokkal, ha esetleg egyedül nem menne. Szóval a Portal 2 kiterjedtebb volt az eredetileg a 2007 végén a The Orange Box (Half-Life 2: Episode 2, Team Fortress 2, Portal) részeként kiadott első résszel szemben.

Bár már tudjuk azt, hogy a torta hazugság (aki ismeri a Portalt, tudja, mire gondolunk…), azt még nem, hogy a Portal: Companion Collection pontosan mikor érkezik a Nintendo Switchre. A Valve és a Nintendo ugyanis csak annyit mondott, hogy 2022. Gabe Newelléktől pont a nagy N felé való lépésre nem számítottunk…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu