Elkezdődött a The Walking Dead 11. évadának második fele: íme az első epizód összefoglalója [VIDEO]

MOZI HÍREK – Maggie és Daryl harcolnak a Kaszásokkal a The Walking Dead 11. évadának félidős premierjében, miközben Alexandria éledezik a vihar után…

 

 

A The Walking Dead szuperprodukció utolsó évadának második része szó szerint durranással kezdődik. A kilencedik, „Nincs más út” (No Other Way) című epizód a Meridian történetét zárja le a gyilkos Kaszások és Maggie (Lauren Cohan) beszivárgói közötti robbanásszerű leszámolással. Az alexandriaiak is a túlélésért küzdenek, amikor áradó víz, zombik és tűz fenyegeti az egész települést. Az évadközépi premier több fantasztikus fordulatot is tartogatott, amelyek újragondolták a sorozatot. Egy sokkoló zárójelenet egy érdekes új konfliktust állít fel a kedves barátok között.

Alább a The Walking Dead fordulatos legutóbbi epizódjának igencsak részletes leírása következik, így aki esetleg még nem látta, az előbb nézze meg – vagy készüljön fel a spoiler-cunaimra!

 

Nincs más út… így kell lennie

 

A „Nincs más út” azzal veszi kezdetét, hogy Leah (Lynn Collins) robbanó nyilakat zúdít a Meridian udvarára. Maggie a gyengélkedőbe menekül, ahol összefut Negannal (Jeffrey Dean Morgan) és a sérült Elijah-val (Okea Eme-Akwari). Egy rejtett szobában keresnek menedéket Carver (Alex Meraz) elől.

Alexandriában Judith (Cailey Flemming) és Gracie (Anabelle Holloway) csapdába esnek az áradó pincében, amikor a walkerek betörnek. Fent a házban Dianne (Kerry Cahill) közli Lydiával (Cassady McClincy) és Rositával (Christian Serratos), hogy a lányok eltűntek. Odakint a tomboló szélben és esőben Jerry (Cooper Andrews) és Aaron (Ross Marquand) menekül a szélmalomtűz elleni harc elől. Újra találkoznak Carol (Melissa McBride) csoportjával. Ő harcol a tűzzel, míg Magna (Nadia Hilker) és Connie (Lauren Ridloff) megpróbálnak újabb rést találni a falon. Meghallják Gracie vészsípját.

Aznap reggel Meridianban Daryl az iskola ablakából megöl egy Kaszást, aki Gabriel atyát (Seth Gilliam) veszi célba. Mellkason szúrja, és épphogy elkerüli a kereső Leah-t. Az alagsorban a lányok egy asztalon állnak, miközben a víz megtelik walkerekkel. Megérkezik Aaron, és az ablakon keresztül betör. Beugrik a vízbe, és az élőholtakat püföli. Aaron az ablakhoz emeli Gracie-t és Judithot, de nem tudnak kijutni. A lépcsőház beszakad, amikor újabb walkerek özönlenek be.

A Meridian kápolnájában Gabriel találkozik Mancea atyával (Dikran Tulaine). Megátkozza a Kaszások papját, amiért elnézi a gyilkolásukat. Mancea közli Gabriellel, hogy ő nem hallja Istent. Mancea leteszi a fegyverét, és Gabriel kezét kéri. Gabriel mellkason szúrja őt. Ezután látjuk, ahogy Carver üldözi Maggie-t. A nő csapdába vezeti. Carver ügyesen harcol vele, Negannal és Elijah-val, aki holtan akarja látni, mert megölte a húgát. Negan homokot dob az arcába. De Daryl megérkezik, mielőtt megölnék. Felhívja Leah-t a rádión. Carver a jegyük a kijutásra.

Rosita is hallotta Gracie füttyét. Megkéri Lydiát, hogy menjen ki a pincébe. Aaron egy mennyezeti csövön felmászva menekült el a járkálók elől. Eltörik, és a lábai lógnak, de Lydia meglátja őt. Kötelet köt a csőhöz, és a férfi kimászik. Rohannak, hogy segítsenek eloltani a szélmalom tüzét.

Daryl a megkötözött Carvert az udvarra vezeti, a többiek pedig mögötte. Maggie-nek ad egy fegyvert. Leah találkozik az utolsó két Kaszással. Daryl azt akarja, hogy dobják el a fegyvereiket és távozzanak. Leah egy mesterlövész van a tetőn. Megparancsolja neki, hogy lője le Maggie-t. Egy önelégült Carver gúnyolódik Elijah-val.

A mesterlövész golyója Carver lábán találja el. Gabriel megölte a mesterlövészt, és Leah csoportját vette célba. Leah megkérdezi, hogy áll-e még az egyezségük. Maggie nem hajlandó elengedni Carvert. Amikor a Kaszások megfordulnak, hogy elsétáljanak, Maggie megöli az utolsó két embert, és vállon lövi a menekülő Leah-t. Daryl döbbenten nézi, és Leah után ered. Maggie elveszi Elijah kaszáját. Belevágja Carver mellkasába. Daryl megtalálja a bujkáló Leah-t, de elengedi.

Daryl elsöpör Maggie mellett, miközben Meridian ellátmányát egy szekérre pakolják. Elmegy a sérült Aldenért (Callan McAuliffe) a templomba. Negan végignézi, ahogy elmegy. Maggie kinyitja a templom ajtaját, hogy a földön kúszva találja az átváltozott Aldent. Zokogva intézi el barátját. Negan odasétál Maggie-hez, miközben az eltemeti Aldent. Nem hagyja, hogy megölje őt. Maggie megragadja a kését. Negan „a saját útját járja”. Megfordul és az ellenkező irányba távozik.

Maggie újra csatlakozik Darylhez, Gabrielhez és Elijahhoz az úton. Elmondja nekik, hogy Negan elment. Másnap reggel visszatérnek a leharcolt Alexandriába. Jerry azon tűnődik, hogy „hol van mindenki más?”. Könnyes találkozások vannak a barátokkal, a gyerekekkel és a szerelmesekkel. Daryl túlságosan örül, hogy Connie-t életben látja. Lydia csalódott, hogy Negan nem jött vissza. Fáj a szívük Alden elvesztése miatt. Hirtelen Jerry riadót fúj.

Nemzetközösségi katonák közelednek az alexandriai kapuhoz. Eugene (Josh McDermitt) a frontra rohan, hogy eloszlassa a feszültséget. A katonák élelmet, üzemanyagot és építőanyagot hoztak. Eugene bemutatja Lance Hornsbyt (Josh Hamilton), mint a Nemzetközösség képviselőjét. Felajánlja Alexandriának a segítséget és a lehetőséget, hogy csatlakozzon hozzájuk.

 

Hat hónappal később

 

A cselekmény ugrik egyet előre az időben: egészen pontosan hat hónapot. Maggie és Elijah a Hilltop falán állnak. Előtte nemzetközösségi katonák gyülekeznek. A vezér azt követeli, hogy „nyissák ki”. Maggie azt válaszolja: „Nem kell, hogy így legyen”. A katona leveszi a maszkját és a sisakját. Daryl az, aki csupán annyit mond dühösen: „Igen… így kell lennie.”

A The Walking Dead egy újabb jelentős időugrást használ a narratíva megváltoztatására. Nem mérhető a Rick eltűnése utáni hat évhez, de mindenképpen hatalmas csavart szállított. Az, hogy Daryl a Nemzetközösségnek dolgozik, felfoghatatlannak tűnik. Valószínűleg még mindig haragszik Maggie-re a Meridianban elkövetett tettei miatt. Bár nehezen hihető, hogy valaha is komolyan megfenyegette volna. Ettől függetlenül néhány alexandriai elfogadta a Nemzetközösséget. Mindez új konfliktusokat hoz létre a régi szövetségesek és egy olyan kolónia között, ami talán nem is az, aminek látszik…

A The Walking Dead utolsó évada huszonnégy részből áll majd. A fenti cliffhanger után igazán kíváncsian várjuk, mit hoz a 10. epizód, amelyet az amerikai premier (minden vasárnap este) után lehet streamelni az AMC+-on.

Forrás: ReadySteadyCut, NewsPlus

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu