A Bethesda búcsúzik PC-s indítóprogramjától, és megkönnyíti a játékok portolását a Steamre

Pedig ki ne őrizne szép emlékeket a Bethesda Launcherről… az Elder Scrolls és a Fallout készítőinek játékai ezután könnyebben költözhetnek a Steamre.

 

 

Ideje búcsút inteni a PC-s játékosokat évek óta kísérő launchernek. A Bethesda ma bejelentette, hogy kezdeményezte PC-s alkalmazásának leállítását. Tette ezt egy közleményben, amelyben amellett, hogy megköszöni a rajongók támogatását, biztosítja a játékosokat arról, hogy nem veszítik el tartalmaikat a Steamre történő, hamarosan lezajló migrációs folyamatnak köszönhetően.

Mindez konkrétan áprilisban kezdődik majd. „Rengeteg időtök van arra, hogy megtervezzétek és elkezdjétek a könyvtáratok migrációját a Steam-fiókotokba. A migráció a játékkönyvtáradat és a pénztárcádat is magában foglalja, vagyis semmit sem fogsz elveszíteni a Bethesda.net fiókodból.” Ezen kívül a játékmentéseid is áthelyezhetők lesznek, bár bizonyos esetekben kézi átvitelre lesz szükség.

A Bethesda szerint így a Bethesda.net alkalmazáson lévő minden játék, amellyel a játékosok rendelkeznek, ingyenesen elérhető lesz a Steamen.

Ezek a változások nem érintenek mindent, ami a felhasználói fiókkal kapcsolatos, arra továbbra is szükség lesz például a Fallout 76 bejelentkezéséhez. Hasonlóképpen, az alkalmazás barát-listája az olyan játékok esetében, amelyekben van ilyen, az átállás után egyesülni fog, és ez olyan kiadásokat érint, mint a Fallout 76, a DOOM Eternal, a Wolfenstein: Youngblood, The Elder Scrolls: Legends, a Rage 2 és a Deathloop.

További részleteket a migráció megfelelő elvégzéséről egy későbbi időpontra ígérnek. Az alkalmazás májusig marad elérhető, utána a játékosok már nem tudják majd elindítani játékaikat az indítóprogramban.

A cég továbblép, de ezzel a változtatással nem hagyja magára a játékosait, akik ugyanúgy folytathatják majd, mint eddig, csak a fejlesztő cégen kívülről érkező új szoftverben. Ne feledjük, hogy a cég katalógusának nagy része elérhető a PC Game Passon, miután a céget 2021-ben felvásárolta a Microsoft.

Forrás: Bethesda.net

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu