Az Elden Ring a Metacritic szerint már most a történelem egyik legjobban értékelt játéka

A Dark Souls atyjának új nyílt világú RPG-je, az Elden Ring meghódította a világsajtót.

 

 

Nem mondhatjuk, hogy nagy meglepetésként ér minket az Elden Ring sikere, hiszen Hidetaka Miyazaki már egy évtizede ad okot a belé vetett bizalomra. Mégis, egy nagy játék debütálása előtt mindig van bennünk némi idegesség, hogy a cím vajon képes-e felnőn a hype-hoz – és még nagyobb az öröm, amikor látjuk, hogy jól sikerült.

Az igazság az, hogy a játék nem csupán jól sikerült, de a stúdió eddigi legnagyobb és legambiciózusabb munkájával nyűgözött le minket. Egy hatalmas, titkokkal teli világ, amely olyan magas színvonalú, hogy hosszú időn át tartó kihívást ígér számunkra. A legizgalmasabb azonban az, hogy úgy tűnik, hogy Miyazaki munkássága körül átütő egyetértés van.

Az Elden Ring jelenleg minden idők tizenkettedik legmagasabbra értékelt játéka

Az RPG rögtön a Metacritic chart élére tört – ez az a népszerű weboldal, amely összeszámolja a világsajtó különböző értékeléseit, és megállapít egy átlagpontszámot. Az Elden Ring jelenleg minden idők tizenkettedik legmagasabbra értékelt játéka, nem számítva az olyan játékok konzolos változatait, mint a Grand Theft Auto V vagy a Red Dead Redemption 2.

 

 

 

 

A Metacritic alternatíváján, az OpenCriticen a FromSoftware játéka a csúcsra emelkedett, és a Super Mario Odyssey után a második legmagasabbra értékelt játékként szerepel. Egy biztos, a világsajtó lelkesedik a programért, amely nem szűnt meg okot adni a játékosoknak arra, hogy az egyik legjobban várt címe legyen az amúgy is erősnek ígérkező 2022-es évnek.

Forrás: Metacritic

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu