Egy forgatókönyvíró elárulta, hogy Clint Eastwood miért utasította vissza a Die Hardot

MOZI HÍREK –  Jeb Stuart, a Die Hard forgatókönyvírója elárulta, hogy Clint Eastwood nem véletlenül nem akarta elvállalni a szerepet.

 

Senki sem tagadja, hogy Clint Eastwood fantasztikus karriert futott be a filmiparban színészként és rendezőként egyaránt, de a mi lett volna, ha, ha nem, mindig is felmerült a kérdés, hogy mennyire lett volna más a Die Hard című film, ha a legendás Piszkos Harry-színész Bruce Willis helyett John McClane szerepét vállalta volna el. Jeb Stuart, a Die Hard forgatókönyvírója a SlashFilmnek adott nemrég adott interjújában elárulta, hogy Eastwood nem akart elvállalni a szerepet, és ez sokkolta az írót.

Bár Clint Eastwood volt az első színész, akinek felajánlották a mára már ikonikussá vált, csak nyugodt karácsonyra vágyó New York-i zsaru szerepét, nem ő volt az egyetlen nagynevű sztár, aki visszautasította. A többiek közül többek között Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Harrison Ford és Mel Gibson is visszautasította a szerepet, és Eastwood akkori színészi tekintélyét mutatja, hogy ő volt az első sztár, akinek felajánlották a szerepet. Amikor arról van szó, hogy miért utasította vissza, Stuart elárulta, hogy az egész azért történt, mert „nem értette a film humorát”. Az író így nyilatkozott:

„Clint Eastwoodhoz fordultak először. Ironikus módon az volt a válasza a producereknek, hogy ‘Nem értem a humort’. Ami számomra sokkoló volt, mert ha meghallgatsz egy csomó ilyen szöveget, Eastwood azon kevés emberek egyike, aki képes lett volna egy olyan szöveget előadni, mint ‘Gyere LA-be, érezd jól magad’. Minden ilyesmit. Láthattad, hogy ezt csinálja. Ő volt az inspirációm.”

Clint Eastwood, aki Bruce Willis helyett John McClane-t játssza Bruce Willis helyett, megformálhatta vagy tönkretehette volna a szerepet.

A filmipar tele van számtalan kérdéssel, hogy mi lett volna, ha más színészeket választanak bizonyos szerepekre. Míg az évek során ezek egy része a körülményeknek köszönhetően megoldódott, mint például az elsőszámú Michael J. Fox esetleges szereposztása a Vissza a jövőbe, addig vannak olyanok, mint Clint Eastwood lehetséges szereposztása John McClane szerepére, amelyeket soha nem fogunk látni. Éppen ezért nehéz eldönteni, hogy a legendás western és akciófilmes sztárjának karizmája és macsó vonzereje valami jobbat hozott volna a szerepbe, vagy elvett volna mindent, ami a filmet ikonikussá tette.

Minden idők egyik legkedveltebb akciófilmjeként elmondható, hogy a Die Hard nem szenvedett túl sokat attól, hogy Bruce Willis kapta meg helyette a főszerepet. Mintha a film nem kapott volna elég figyelmet azért, mert egy nagyszerű akciófilm, akkor a „karácsonyi filmként” való állandó vitája pótolja a különbséget, és biztosítja, hogy a Die Hard mindig csak egy rövid időre van attól, hogy ott legyen minden közösségi médiában minden idők legjobb ünnepi filmjeiről szóló vitában. Egy biztos, ha Eastwood elvállalta volna a szerepet, akkor valószínűleg nem tudott volna annyi folytatást kiadni, mint a jóval fiatalabb Willis, és ez rengeteg jippi-ki-ki-rajongástól fosztotta volna meg a világot.

Forrás: Slashfilm

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu