A Returnalt is jegyző Housemarque csapata már egy új IP-n dolgozik

A stúdió vezérigazgatója, Ilari Kuittinen a DICE Awards-on osztotta meg terveit, ahol a Returnal több díjat is kapott.

 

 

A Returnalnak sikerült egy atipikus lövöldözős, manapság szokatlan megközelítésű játéknak lennie, amely tripla A produkciós értékeket hoz. Egy olyan roguelite, mint amilyenekbe a múltban beleszerettünk, arcade alapokon nyugvó és nagy kihívást jelentő, de újgenerációs narratívával és grafikával. A Housemarque stúdió tehetségét a PlayStation sem hagyta észrevétlenül, és tavaly rábólintott a felvásárlásra.

„Mi vagyunk az utolsó dinoszauruszok egyike, akik árkád játékokat készítenek” – Ilari Kuittinen, a Housemarque vezérigazgatója

A cím a legutóbbi DICE Awards-on is nagyot alakított, ahol az It Takes Two ismét besöpörte a zsűrit, hiszen az Év játéka és a legjobb dizájn díjat nyerte el, a Returnal pedig a legjobb eredeti zenéért és a legjobb hangtervezésért járó díjat. A díjátadó utáni interjúban Gregory Louden, a Returnal narratíváért felelős rendezője, Ilari Kuittinen, a Housemarque vezérigazgatója és Harry Krueger, a játék rendezője válaszolt a Venture Beat néhány kérdésére a stúdió jövőjével kapcsolatban.

Az egyik válaszban Kuittinen a Housemarque játékainak identitásáról beszélt, valamint arról, hogyan illeszkednek a mai iparágba és a multiplayer games-as-a-service-be. Kuittinen úgy jellemezte a stúdiót, mint „az egyik utolsó dinoszaurusz, amelyik árkád játékokat készít”, felidézve a Nex Machinát, a 80-as évek árkád stílusú shoot ’em up-ot.

„Koncepciót alkotunk. Meglátjuk, mi jön ki belőle” – Ilari Kuittinen, a Housemarque vezérigazgatója

A többjátékos játékokkal kapcsolatban Kuittinen elismerte, hogy azért dolgoztak multiplayer játékokon, mert évekkel ezelőtt úgy érezte, hogy ez egyfajta kötelezettség. „Próbálkoztunk, de nem igazán jártunk sikerrel. De most egy új játék, egy új IP korai szakaszában vagyunk, egy új IP koncepciót dolgozunk ki. Meglátjuk, mi jön ki belőle” – árulta el Kuittinen. Úgy tűnik, még kell némi idő, hogy többet megtudjunk a stúdió új címének további részleteiről, de már alig várjuk, hogy lássuk, mit tartogat számunkra a Housemarque boszorkánykonyhája.

Forrás: Venture Beat

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu