Búcsút inthetünk az egyik legjobb Androidos YouTube appnak!

TECH HÍREK – A Google megelégelte, hogy sokan nem akarnak fizetni a YouTube Premiumért (ez lenne ugyanis a hivatalos módszer arra, hogy reklámmentesen tekinthessünk meg videókat a felületükön…).

 

A YouTube Vanced az egyik legnépszerűbb app az Androidon, ha gyakran nézünk videókat a Google videómegosztóján. Sajnos a jog öltönyös karja utolérte a fejlesztőket, akik a Twitteren közölték, hogy a Vanced fejlesztése leállt. A következő néhány nap során eltávolítják a weboldalukról a letöltő linkeket. A fejlesztők tudják, hogy ez nem éppen olyasmi, amit hallani szerettünk volna, de ez nekik meg kell tenniük. Ezután megköszönték az utóbbi évek során nekik nyújtott támogatásunkatt .

A The Verge kiemelte, hogy valóban jogi okokból kényszerültek a fejlesztők a Game Over tábla felmutatására. Azért ők még hozzátették, hogy az app jelenlegi verziója működni fog addig, amíg kb. két éven belül elavulttá nem válik (és a Google-t ismerve folyamatosan buherálni fognak a YouTube-on, hogy minél több felesleges, továbbá monetizációra szánt funkcióval tömjék meg aazt…). Szóval egy DMCA-követelést kaptak: a Google arra kérte a Vanced csapatát, hogy távolítsanak el minden YouTube-ra vonatkozó utalást, a logót is meg kell változtatni, és minden YouTube-produktummal kapcsolatos linket is ki kell venni.

Beszéljünk azért arról is, hogy mi is a YouTube Vanced. Nos, ez az alap YouTube applikáció tovább fejlesztett kiadása, amiben olyan funkciók is vannak, amiért a Google amúgy pénzt kérne havonta. Reklámmentes videólejátszás (=YouTube Premium ingyen…), a dislike szám feltüntetése (ezt alapból eltávolították amúgy), a videón belül a szponzorszegmensek átugrása, továbbá a háttérben is játszhatjuk a videókat. Ezek mind olyan funkciók, amik az alap appból hiányoznak, és ezért is akarja a Google eltávolítani a riválist: inkább azt szeretnék, ha előfizetnénk a YouTube Premiumra.

Csakhogy emiatt sem fogunk. Persze, csábító, hogy az állampárti propagandát kihagyhassuk minden egyes videó elől (nem fogjuk részletezni, tudja jól mindenki, miről van szó), de mi nem fogjuk szintén a Google zsebét tömni ezzel.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu