Ha Steam Decket használsz és ki akarod próbálni az Elden Ringet, akkor jó hírünk van!

Az Elden Ring Steam Deck verziója a Valve-nak köszönhetően jobban sokkal jobban optimalizált, mint a többi PC-s verzió.

 

Az év két nagy release-zel indult; a FromSoftware Elden Ringje és a Steam Deck, a Valve új kézikonzolja is februárban robbant be a piacra. Az utóbbi egy olyan hardver, amivel bárhová magunkkal vihetjük Steam könyvtárunkat. A kézikonzol már egyre több előrendelő otthonába megérkezett, így lassan egyre több visszajrlzés érkezik róla.

Néhány felhasználó már megtapasztalhatta, hogy az Elden Ring stabilan fut a Steam Deck-en, vagy legalábbis kevesebb problémától szenved, mint általában a PC-s verzió, amely az első napokban elég döcögősen működött.

Na de hogy lehet ez, ha a Steam Deck csak egy másik fajta PC? Nos, ahogy Pierre-Loup Griffais, a Valve munkatársa az Eurogamerben elmagyarázza, az, hogy zárt hardverről van szó, amely sokat segít a jobb élmény biztosításában. A cég speciális beállításokat végzett a Linux/Proton és a Steam Deck GPU-ján, hogy az Elden Ring stabilan fusson az eszközön. Az eredmény magáért beszél. A konzol által nyújtott teljesítmény nagyjából egy szinten van a PS4-ével, teljesítményben és látványban is felülmúlja az Xbox One S-t, ami igen nagy szó, tekintve, hogy egy kézi konzolról beszélünk.

„A Steam Deck legalább a kezdetekben konzisztensebb teljesítményt nyújt, mint sok erős PC” – írja a Digital Foundry. Szerintük az egyetlen hátránya az akkumulátor teherbírása, amely a 30 FPS-es korlátozás ellenére is csak 2 órányi játékot bír ki.

Az Elden Ring a február 25-i megjelenése óta a legnépszerűbb játék lett, ezért nem mindegy, hogy kinek a készülékei biztosítják a leggördülékenyebb felhasználói élményt a játékosoknak. Sőt, az ilyen jellegű videojátékoknál a PC-s verzió fontosabb, mint valaha, hiszen a közösség nagy része PC-n játszik velük, ahogy azt a Bandai Namco által megosztott hivatalos eladási adatokból is láthattuk.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu