Az ASUS akár 25%-kal is csökkentheti grafikus kártyáinak árát?

TECH HÍREK – Az ASUS kijelentette, hogy a gazdasági változások miatt akár 25%-kal is csökkenti RTX grafikus kártyáik árát.

 

Miután évek óta az egekig fel vannak fújva a grafikus kártyák árai, miközben a boltok mindenféle készlethiánytól szenvednek, végre látjuk a fényt az alagút végén. Ha tegnap még arról beszéltünk, hogy a piacon általános tendencia az alacsonyabb árak irányába mutat, ma már tömör nyilatkozatok érkeznek az összeszerelők részéről, hogy tervezik termékeik ajánlott árának csökkentését.

A hír ma érkezett az ASUS-tól, az AMD és az Nvidia egyik vezető összeszerelőjétől. A Tom’s Hardware képviselője szerint a márka azt tervezi, hogy április első napjától kezdve akár 25%-kal csökkenti minden termékének árát.

De mi az oka ennek az agresszív árcsökkentésnek? Nos, ennek az Egyesült Államokhoz van köze. Ugyanezen képviselő szerint az Egyesült Államokban jelentős vámokat szüntettek meg a kínai termékekre, ami lehetővé teszi az ilyen típusú csökkentést. Bár ez közvetlenül nem érinti a mi kontinensünket, mégis dominóhatása lesz, mivel ezek az amerikai áremelések már kihatottak az Európában tapasztalt árakra.

Másrészt, bár az ASUS az AMD-vel is együttműködik, eddig csak az Nvidia kártyákat érintő árcsökkentésekről beszélt. Ráadásul nem szabad elfelejteni, hogy a 25% a legoptimistább adat, ennyire szélsőséges árcsökkenés csak különleges esetben lesz, nem mindegyikben. Mégis, ezek az árcsökkentések nem csak egy csökkenő tendenciát szilárdítanak meg, hanem elvárható, hogy az összes többi összeszerelőre is hatással legyen.

Mindezek tetejébe több iparági szereplő előrejelzései szerint az év második felétől javul a rendelkezésre állás. Ha mindez megvalósul, akkor a grafikus kártyák terén hosszú távon a normalitáshoz való lehetséges visszatérésnek nézhetünk elébe.

Azt azonban még meg kell várni, hogy ez mennyi időbe telik, amíg a boltokban is megjelenik. Ezeket még mindig túlárazott áron tárolják, így valószínűleg időbe telik, amíg változások lesznek. Nem lenne meglepő, hogy ha a lakosság úgy dönt, hogy kivár és nem vásárol több GPU-t, akkor hamarosan jelentős leárazásokat vagy kiárusításokat láthatunk.

Forrás: Tom’s Hardware

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu