Idris Elba egy ősrégi, nálunk is népszerű és főleg játékra használt home computeren nőtt fel!

MOZI HÍREK – A színész bevallása szerint a Commodore 64-en nőtt fel, úgy, hogy sosem kalózkodott a C64 játékaival (ami hazánkban majdhogynem lehetetlen küldetés lett volna, főleg a 80-as évek második felében…).

 

A The New York Times interjút készített Idris Elba színésszel a Sonic The Hedgehog 2 kapcsán, ugyanis ebben ő szólaltatta meg Knuckles karakterét. Azt mondja, hogy lényegében az összes konzolt megvette a SEGA Genesis (errefelé Mega Drive) óta, és mostanában a FIFA és a versenyzős játékok kötik le. Ám ő a Commodore 64-gyel kezdte: amikor a C64 elrajtolt 1982-ben, ő kilenc éves volt, és akkoriban az Egyesült Államokban 600 dolláros árcímkével rendelkezett. A mai értéke annak 1740 lenne, tehát több mint fél millió forint. Jó, azért akkoriban a kb. 1 MHz-s processzor és a 64 KB-os RAM nem volt kevés…

Sajnos az interjú nem tért ki arra, hogy mikkel játszott, mert csak annyit említettek meg, hogy a kazettákat könnyű volt másolni, így a kalózkodás sem volt lehetetlen a Commodore 64-en, és Elba szerint csak arra kellett figyelni, hogy ne írja felül a már „teleírt” kazettákat. Ezután kicsit hangnemet váltott, és kimondta, hogy hitelesített vásárlásokat ejtett meg a C64-re. Azért tizenévesen nem volt olyan olcsó mulatság még arra a platformra sem legális játékokat venni.

Elba kitért Knuckles megszólaltatására (és itt lehetne kitennünk a MOZI HÍREK kategóriát is): egyfajta visító hangot akart adni neki, mert úgy hitte, hogy ez vicces lehet, ám a filmesek másképp gondolták, így azonnal el is kaszálták az ötletét. De vajon lehet-e még belőle a következő James Bond? Ki tudja, mert főleg állatok szerepét öltötte magára (pl. a Dzsungel könyvében egy tigrist, a Zootopiában pedig egy bivalyt szólaltatott meg… és ez csak két példa).

Úgyhogy mondhatni gamernek is hívhatnánk Idris Elbát, de azért hozzá képest Henry Cavill (aki ugyebár Geraltot alakítja a The Witcher-sorozatban) biztosan előrébb jár, mert ő meg a Warhammerre gondol a Vajákot megformálva…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu