A Sony újabb befektetéssel tolta meg az Epic Games metaverzum-terveit!

Ez már a harmadik alkalom: a Sony 250 millió dollárt már hozzávágott Tim Sweeney cégének 2020 júliusában, majd kb. egy éve újabb 200 millióval tolta meg az Epic Games bankszámláját…

 

Az Epic Games a Twitteren erősítette meg, hogy a nagyratörő, metaverzummal kapcsolatos terveikhez a cég újabb két milliárd dollárnyi (tehát jó 700 milliárd forintnyi) befektetést kapott a Sony-tól és a KIRKBI-től. Mi az a KIRKBI? Óh, semmi különös, mindössze a LEGO csoport anyacége, ami családi tulajdonban van… és a LEGO nincs messze Sweeneyéktől, hiszen partneri kapcsolatban vannak az Epic-kel, hogy egy gyerekbarát verzió jöjjön létre a metaverzumból.

A céget továbbra is Tim Sweeney vezeti, aki ugyebár az Epic Games elnöke és alapítója. A vállalat tőkeértékelése a pénzváltás után jelenleg 31,5 milliárd dollár. Úgyhogy az Epic nem lesz egykönnyen felvásárolva, pláne azért is nem, mert a cégben jelentős részesedéssel bír a kínai techgigász Tencent, és ők nem nagyon lennének hajlandóak megszabadulni a részvénypakettől…

„Kreatív szórakoztatóipari cégként örömmel fektetünk be az Epicbe, hogy elmélyítsük kapcsolatainkat a metaverzum területén, ami egy olyan tér, ahol az alkotók és a felhasználók megosztják az idejüket. Abban is biztosak vagyunk, hogy az Epic szakértelme (beleértve a nagy teljesítményű játékmotorjukat) a Sony technológiáival kombinálva felgyorsítja különböző erőfeszítéseinket; például a sport területén az új digitális rajongói élmények fejlesztését és a virtuális produkciós kezdeményezéseinket,” írta a sajtóközleményben Yoshida Kenichiro, a Sony Group Corporation elnök-vezérigazgatója.

„Az Epic Games arról ismert, hogy játékos és kreatív élményeket épít, és felhatalmazza a kis és nagy alkotókat egyaránt. Befektetéseink egy része olyan trendekre összpontosít, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hatással lesznek arra a jövőbeli világra, amelyben mi és gyermekeink élni fogunk. Ez a befektetés felgyorsítja elkötelezettségünket a digitális játék világában, és örömmel fektetünk be az Epic Gamesbe, hogy támogassuk folyamatos növekedési útjukat, hosszú távon a jövő metaversusára összpontosítva,” írta Søren Thorup Sørensen, a KIRKBI vezérigazgatója.

„Miközben újragondoljuk a szórakozás és a játék jövőjét, olyan partnerekre van szükségünk, akik osztoznak a víziónkban. Ezt találtuk meg a Sonyval és a KIRKBI-val való partnerségünkben. Ez a befektetés felgyorsítja a metaverzum kiépítésére irányuló munkánkat, és olyan tereket hoz létre, ahol a játékosok szórakozhatnak a barátaikkal; a márkák kreatív és magával ragadó élményeket építhetnek; az alkotók pedig közösséget építhetnek és gyarapodhatnak,” tette hozzá Sweeney.

De ezt meg is fordíthatjuk: a Sony így szinte biztosan olcsóbban juthat hozzá az Unreal Engine 5-höz (hiszen most is laza egy milliárd dollárt toltak át Sweeney-éknek…), vagy a licenszmegállapodás során értékesítésenként kisebb százalékot kell az Epic számlájára utalni…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu