Oddworld: Soulstorm: a PlayStation Plus árnyoldala?!

Az Oddworld Inhabitants számára a PlayStation Plus-megállapodás felettébb nem volt pozitív (mint mondjuk a Psyonix számára volt a Rocket League megjelenésekor…).

 

Ezt jobban senki sem tudhatja Lorne Lanningnél. Ő az Oddworld-játékokat (kevés kivétellel) fejlesztő Oddworld Inhabitants társalapítója és elnöke, így a sorozat vezetőjeként is nevezhetjük őt. Lanning az Xbox Expansion Passnak  beszélt arról, hogy ők mennyire nem jártak jól a Sony-val, ugyanis a PlayStation Plus-megállapodás értelmében egy hónapig ingyenesen hozzáadhatták a játékkönyvtárukhoz az előfizetők (akiknek mindaddig megmarad a hozzáférésük, amíg megújítják az előfizetésüket).

A játék fejlesztési költsége növekedett, ezért az Oddworld Inhabitantsnek anyagi segítség kellett. A Sony egy nem közölt összeget felajánlott, cserébe egy hónapig a PlayStation Plusra kellett tenni az Oddworld: Soulstormot, ami ekkor 2021 januárjára lett belőve megjelenésileg, viszont akkoriban még nem sok PlayStation 5 kószált a játékosok kezei között. A fejlesztők a megjelenésekor maximum 100 ezer értékesítésre számítottak, de 50 ezer tűnt reális számnak, és a megállapodásból jövő pénzt nagyobbnak becsülték, mint amit az értékesítésekből összehoztak.

Csakhogy a megállapodás aláírása után nem sokkal jött a pandémia. Ezért el kellett tolni a megjelenést 2021 áprilisára, ami a PlayStation 5-nek is adott plusz negyed évet, hogy a piacon jobban elterjedjen. Az eredmény? Az Oddworld: Soulstorm a PlayStation 5 legtöbbet letöltött játéka lett közel négy millióval, és ennek jelentős része a PlayStation Plus hónap alatt volt. Ez pedig a stúdiónak okozott inkább sok bajt. Lanning nem mondta, hogy ez miképp hatott a későbbi (Xbox One, Xbox Series) portok értékesítésére, de negatívum biztos volt a Microsoft konzoljain is.

Úgyhogy az Oddworld Inhabitants lebecsülte, hogy mekkora érdeklődés mutatkozik a játék iránt, ugyanis az 50-100 ezer és a 4 millió között hatalmas különbség van. Azért tegyük hozzá, hogy a letöltők közül nem biztos, hogy mindenki megvette volna az Oddworld: Soulstormot, de úgy tűnik, hogy a stúdió elég komolyan csalódott…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu