Assassin’s Creed: Nexus – Jön a bérgyilkosszimulátor VR verziója! Vajon milyen platformra és kiket alakíthatunk majd? [VIDEO]

Különféle benfentes források erősítették meg az új Assassin’s Creed VR-játék részleteit, amely az Assassin’s Creed Nexus címet viseli. A cím nemcsak a rajongók által kedvelt Assassinokat, köztük Ezio Auditore da Firenzét hozza vissza, hanem a korábbi AC-címekből ismert hősöket is: Ezio mellett Kassandra, Connor és Haytham is játszható karakterek lesznek a különböző szinteken.

 

Az r/GamingLeaksAndRumours-on található u/Echiketto új kiszivárogtatása szerint, aki állítólag már játszott a játékkal, az Assassin’s Creed Nexus időzítésen alapuló harcot, lineáris küldetésmenetet, korábbi pályákra való visszatérést tartalmaz majd, de mellékküldetések egyáltalán nem lesznek. Továbbá Ezio lesz az első karakter, akinek a játékosok a bőrébe bújhatnak majd a VR sisakon keresztül.

A játékban minden megtalálható majd, amit egy Assassin’s Creed címtől elvárhatunk: lesz lopakodás, zsebtolvajlás, zárfeltörés, harc, mászás, sőt, még ugrás is.

Az Assassin’s Creed Nexus összesen 16 önálló küldetést tartalmaz, amelyekhez egy tutorial is tartozik, hogy megismerkedjünk a játék irányításával. Mivel azonban a Nexus egy VR-játék, van néhány különbség a hagyományos Assassin’s Creed-címekhez képest, különösen a mozgást illetően.

A játékosok két stílus közül választhatnak, vagy a kettő kombinációját, ami a VR-címeknél megszokott, a kontroller analóg botjainak használatával mozoghatnak vagy teleportálhatnak. Mivel a lopakodás az Assassin’s Creed-játékok egyik legfontosabb aspektusa, a teleportáláshoz hangsáv is tartozik, amely jelzi, ha riasztjuk a közelben lévő ellenséget. Alapvetően minél távolabb teleportálsz az ellenség felé, annál kevesebb hangot ad ki.

Például, ha 10 lábnyira teleportálsz egy ellenség mögé, kevesebb hangot fogsz kiadni, mint ha 3 lábnyira teleportálsz tőlük. Ezért általában az az ideális, ha egy bizonyos távolságra teleportálsz, hogy elkerüld a hanggal való észlelést, majd a kontrollerekkel az ellenség felé guggolsz.

 

Amit egy Assassin’s Creed VR-tól elvárnál

 

A játékban a merényletek és a harcok olyanok, mint amilyeneket egy Assassin’s Creed VR-címtől elvárnánk, a merényletek a fő módja az ellenség kiiktatásának. A rejtett pengéket egy gomb lenyomva tartásával és a csuklód mozdításával húzhatod elő, amivel aztán leszúrhatod az ellenségeidet. Úgy tűnik, hogy az őrök egyetlen találat alatt meghalnak, ha ilyen módon gyilkoljuk őket, de több találatra lesz szükség, ha riasztják őket.

A karddal való harc is szerepel a játékban, de ez egy VR-játékhoz képest meglehetősen szokványos, ahol a játékosok a kardjukat lendíthetik támadásra és védekezésre. Négy-hat kardcsapás is szükséges lehet egy ellenség megöléséhez, de általában elég egy fejre mért ütés.

Úgy tűnik, hogy a játékban a zárak felfeszítése a küldetések hosszú élettartamának meghosszabbítására szolgál, mivel egyes küldetésekben több különböző lehetőség is van a ládák és ajtók bezárására a küldetés során. A játékot úgy írták le, hogy bizonyos értelemben majdnem olyan, mint egy minijáték, de a ládák és ajtók aktív zárfeltörése jutalmakhoz vezet.

Ahogy korábban említettük, a „hit ugrása” („leap of faith”) is benne van a játékban, ami a források szerint egy kiváló kiegészítő, amit minden Assassin’s Creed rajongó élvezni fog. T-pózban állni és egy épületről egy szénakazalba zuhanni a jelek szerint nagyon menő élmény (csak arra vigyázz, hogy a valóságban ne ess az arcodra).

Összességében úgy tűnik, hogy az Assassin’s Creed Nexus egy igazán klassz és magával ragadó VR-élmény lesz, és nem nehéz elképzelni, hogy a két játék hasonlósága miatt a korábban bejelentett Splinter Cell VR-játék is milyen lesz.

Az Assassin’s Creed VR-t és a Splinter Cell VR-t 2020 szeptemberében jelentették be, mindkét projektet a Ubisoft Red Storm Entertainment vezeti a Ubisoft Düsseldorf, a Ubisoft Mumbai és a Ubisoft Reflections támogatásával. Jelenleg a Ubisoft weboldalán még mindig felvételt hirdet az Assassin’s Creed VR-hez, ami arra utal, hogy a projekt még a fejlesztési fázisban van. A források szerint azonban az Assassin’s Creed Nexus megjelenése a következő 12 hónapban várható.

A játék leírásait hallva és nem nehéz elképzelni, hogy a Ubisoft milyen irányba viheti a még be nem jelentett Assassin’s Creed Infinity-t, amelyről már korábban beszámoltunk. Az a cím a pletykák szerint több történelmi helyszínt is tartalmaz majd.

Forrás: Kitguru

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu