Meglepő dologra ösztönzik a konzolos gamereket az Egyesült Királyságban az energiatakarékosság jegyében!

Az Egyesült Királyságban a villanyszámla csökkentése érdekében azt javasolják, hogy ne hagyják a konzolokat „pihenő” módban. Az egyik legnagyobb energiaszolgáltató jelentése a fogyasztói pazarlástól óv.

 

Az Egyesült Királyságban az áramszámla csökkentéséhez azt javasolják, hogy a gamerek ne hagyják „pihenő” (rest) módban a konzolokat. Az áramszámla még mindig magas, mind Magyarországon, mind Európában és az ukrajnai háború erre még inkább rátehet két lapáttal. Mit tehetünk fogyasztóként, hogy csökkentsük? Az Egyesült Királyságban az energiaszolgáltató British Gas, úgy látta jónak, hogy figyelmeztesse a felhasználókat az „elektromos vámpírok” veszélyére , azokra az eszközökre, amelyek kikapcsolt állapotban is csatlakoznak a hálózathoz, így növelve az otthonok és az ország fogyasztását.

Az Eurogamer által megosztott dokumentum arról ír, hogy vigyázni kell arra, hogy ne hagyják üresen az olyan eszközöket, mint a televíziók, laptopok és konzolok, azzal a céllal, hogy takarékoskodjanak, és így csökkentsék a britek által elszenvedett magas számlákat. A British Gas jelentése tovább megy, és ezeket a felhasználói szokásokat okolja azért, hogy felesleges kiadásokat okoznak a bolygónak, ami a közösségi hálózatokon kritikák lavináját váltotta ki.

Mégis az energiaszolgáltató szerint a becslések szerint minden család évente akár 147 fontot is megtakaríthatna az ilyen ajánlások végrehajtásával, azáltal, hogy megszabadulna minden háztartásban a videojáték-konzolok felesleges fogyasztásától.

A jelentést azonban megkérdőjelezték, állítják az Eurogamerben, mivel úgy tűnik, hogy elavult eszközök adatait használták a számításokhoz. Ráadásul a brit portál cikke szerint az sem teljesen stimmel, hogy a fogyasztót okolják a magas villanyszámláért.

Akárhogy is van, a technológiai óriások, így a konzolgyártók is komolyan gondolják, hogy energiát takarítanak meg a készülékeikben. Így van ez a Microsoft esetében is, amely márciusban bejelentette, hogy az Xbox konzolok alapbeállításában alapértelmezett opcióként jelölte meg az energiatakarékos üzemmódot. Ez a rendszer ráadásul most már akkor is ellenőrzi és letölti a frissítéseket, amikor nincs használatban.

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu