Star Wars Eclipse: a fejlesztők komolyabb LMBTQ+ reprezentációt ígérnek

A Quantic Dream stúdió, akik a Star Wars Eclipse-en dolgoznak, megosztották a sokszínűségre és befogadásra irányuló erőfeszítéseiket.

 

 

A Star Wars Eclipse egy lenyűgöző trailerrel hozott minket lázba, amelyben George Lucas népszerű franchise-ának a High Republic nevű, eddig kevésbé ismert korszakában játszódó narratív játékot láthattunk. Az olyan slágerek veterán fejlesztői, mint a Heavy Rain és a Detroit: Become Human, a Quantic Dream, mindannyiunkat izgalomban tartanak új címükkel.

A Star Wars Eclipse megjelenési dátumát még mindig nem tudjuk, de megtudtuk, hogy a stúdió jelenleg is toboroz ehhez a projekthez és a többihez, amin dolgozik. A fejlesztők azonban igyekeznek kiemelni a korábbi gyakorlatok felülvizsgálatára irányuló erőfeszítéseket, hogy „a stúdiókultúra mindenki számára konstruktív, biztonságos és tiszteletteljes környezetet tartson fenn.”

A Quantic Dream közölt néhány intézkedést, amelyeket annak érdekében tettek, hogy a stúdió befogadó és tisztelettudó legyen: „Együttműködünk egy LMBTQ+ szervezettel, hogy biztosítsuk az LMBTQ+ karakterek, történetek és témák pontos megjelenítését a játékainkban. A stúdióban már megkezdődtek a képzések és az elmélkedés a témáról.”

„Konstruktív, biztonságos és tiszteletteljes környezet mindenki számára.”

A stúdiót LMBTQ+ képviselők is támogatják, hogy „biztosítsák a hangok sokszínűségét és a valós reprezentációt” a projektjeikben, valamint a nézőpontok pluralitását, amely a stúdió minden szintjére eljut. A Quantic Dream rendelkezik tehetségekkel, beleértve a forgatókönyvíróit is, és továbbra is felvesznek munkatársakat, hogy biztosítsák, hogy „tükrözzék a közönség sokszínűségét.” Sokan közülük több mint egy évtizede dolgoznak a cégnél, és különböző pozíciókban és felelősségteljes szerepkörökben vannak jelen.

„Egy DEI (Diversity, Equity and Inclusion) vezetőt vettünk fel a személyzetünkbe, és külön költségvetést különítettünk el a DEI kezdeményezésekre” – mondta a Quantic Dream, megjegyezve, hogy a Star Wars Eclipse fejlesztésén dolgozó stúdió rendezőinek több mint fele már nő, miután a francia kormánytól elérték a férfiak és nők közötti egyenlő bérezést és bánásmódot mutató méltányossági besorolást. „Vannak olyan belső eljárások, amelyek megkönnyítik, hogy bármelyik alkalmazott névtelenül jelentse a munkahelyi problémákat a nem vezető beosztású alkalmazottakon keresztül. A munkavállalóknak különböző csatornák állnak rendelkezésére, többek között külön digitális terek, hogy kifejezzék ötleteiket és panaszaikat” – osztotta meg a tanulmány, amely külső cégek által végzett rendszeres anonim felméréseken alapul, ahol a munkavállalók kifejthetik véleményüket.

Forrás: Aroged

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu