„Nem törődtök a játékokkal” – A Balan Wonderworld rendezője beperelte a Square Enixet!

Yuji Nakát 6 hónappal a Balan Wonderworld megjelenése előtt kirúgták. Eddig nem beszélhetett, most azonban kitálalt.

 

 

A Balan Wonderworld egyike volt azoknak a játékoknak, amelyek – bár a kicsiknek szánták – a fények, színek és dallamok olyan kombinációját tartalmazta, amely mindenféle játékos érdeklődését felkeltette. Sajnos a felhasználók egy technikai problémákkal teli címmel szembesültek, ami még a demót is érintette. Röviden egy olyan katasztrófa, amely a Sonic atyjaként is ismert rendező, Yuji Naka hírnevére is kihatott.

„A bírósági ügynek már vége, és a végzés jelenleg már nem hatályos” – Yuji Naka

Ennek ellenére most kiderül az igazság a szörnyű kiadás mögött: Naka teljesen tisztában volt azzal, hogy a játék nincs kész, de a Square Enix nem hallgatott a rendező figyelmeztetéseire. Ez vezetett a szakember hirtelen elbocsátásához 6 hónappal a Balan Wonderworld megjelenése előtt, ahogy azt maga Naka is elárulta egy Twitter-bejegyzésben.

 

 

 

 

Az ismert tweeter, Nibel fordításának köszönhetően olvashatjuk a Naka által elmesélt történet első körvonalait: „Körülbelül 6 hónappal a Balan Wonderworld megjelenése előtt kiadták a parancsot, hogy rúgjanak ki engem, mint rendezőt, ezért pert indítottam a Square Enix ellen. A bírósági per mostanra lezárult, és a végzés jelenleg már nem hatályos” – meséli Naka.

„Igazi szégyen, hogy a Balan Wonderworld befejezetlen műként jelent meg” – Yuji Naka

Magyarázata során Naka részletesen elemzi a történteket, és úgy gondolja, hogy „egy játékot úgy készítesz el, hogy a végsőkig igyekszel, és azt akarod, hogy a rajongók élvezzék, amikor megveszik. Nagyon furcsa úgy kirúgni egy rendezőt, aki kommentálta a játék hiányosságait, hogy egyáltalán nem konzultálok vele előtte, mondván, nincs rá ideje…”. Ezt követően bocsánatkéréssel fordul minden játékoshoz, aki megvásárolta a Balan Wonderworld-ot.

„Számomra nagy szégyen, hogy a Balan Wonderworld befejezetlen műként jelent meg. Akciójátékként szerettem volna kiadni, megfelelő módon, több dolgot is figyelembe véve. Szerintem a Square Enix és az Arzest olyan cégek, amelyek nem törődnek a játékokkal és a rajongókkal.”

Emlékezzünk vissza, hogy Yuji Naka nem sokkal a Balan Wonderworld megjelenése után távozott a Square Enix-től, és bár akkoriban nem tudott semmit sem mondani a történtekről, most már tudjuk, hogy milyen szomorú helyzet állt a dolog hátterében.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu