Reggie Fils-Aimé kiállt a blokklánc-technológia játékokban történő alkalmazása mellett

TECH HÍREK – A Nintendo of America korábbi elnöke, Reggie Fils-Aimé szerint a technológia életképes az iparágban, amennyiben a felhasználóknak jót tesz.

 

 

Reggie Fils-Aimé is felfigyelt az NFT-k egyre népszerűbbé válásának trendjére. Az Ubisoft már megtette az első lépéseket az Ubisoft Quartz nevű cégével, a Konami a Castlevania franchise-t hasznosította az NFT-arénában, a Square Enix pedig bevallottan érdeklődik az egész világ iránt. Mindent egybevetve, az iparág lassan a blokklánc technológia és a digitális eszközök felé halad a videójátékokban, de van még hely az ikonikus egykori vezetőknek is, hogy elmondják a véleményüket erről az irányról.

„Hiszek a blokkláncban, szerintem ez egy nagyon meggyőző technológia.” – Reggie Fils-Aimé

Reggie Fils-Aimé, a Nintendo of America karizmatikus korábbi elnöke értékelte a videójátékok integrációját a blokklánc-technológia területére, és szerinte jó okok szólnak amellett, hogy a két terület közeledjen egymáshoz: „Hiszek a blokkláncban, szerintem ez egy nagyon meggyőző technológia. Hiszek a >>Play to Own<< koncepciójában is a videójátékok esetében, és ezt játékosként mondom, aki 50, 100 vagy 300 órát töltött egy játékban, és amikor készen állok arra, hogy valami mással foglalkozzak, nem lenne nagyszerű pénzzé tenni azt, amit felépítettem?” – magyarázta a korábbi vezető a texasi Austinban tartott SXSW rendezvényen (a Nintendo Life-on keresztül).

„Fogadok, hogy több vevőm is lenne itt, ha el akarnám adni az Animal Crossing-szigetemet a Nintendo Switch legújabb verziójából; szeretném, ha ezt pénzzé tudnám tenni. A kódba ágyazott blokklánc technológia lehetővé tenné ezt számomra.” A kijelentések ellenére Reggie elhatárolódik a többi jelenlegi cégtől, és azt mondja, hogy inkább a valódi felhasználói előnyökkel járó megközelítéseket részesíti előnyben.

„A legfontosabb, hogy a játékos számára jó legyen.” – Reggie Fils-Aimé

„Ezt a >>A játékos számára kell, hogy legyen értelme<< kontextusban mondom. Nem lehet csak egy érdekes fejlesztői megközelítés, vagy egy módja annak, hogy fejlesztőként több pénzt keressenek” – folytatja a korábbi vezérigazgató. „Végül is jónak kell lennie a játékos számára, de én látok egy lehetőséget.”

Annak ellenére, hogy Reggie már 2019-ben elhagyta a Nintendo of America irodáit, nem igazán akar eltávolodni a videójáték-ipartól. Habár teljesen biztos benne, hogy a Nintendo Switch a jövőben is sikeres lesz, a fejleményeket, például a közelmúltbeli stúdióvásárlásokat is szemmel tartja. Olyan lépéseket, amelyeknek szerinte még nincs vége.

Forrás: Nintendo Life

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu